-3.8 C
Botoșani
sâmbătă, 9 decembrie 2023

Şcoala de la Răchiţi este aproape finalizată la cinci luni de la incendiul devastator. VEZI cum arată GALERIE FOTO

scoala rachiti reabilitare (3)

La începutul lunii decembrie a anului trecut, şcoala din comuna Răchiţi a fost distrusă aproape în totalitate, într-un incendiu care a fost observat foarte târziu. Autorităţile locale s-au mobilizat exemplar şi în mai puţin de jumătate de an au reuşit să refacă unitatea de învăţământ iar pe 27 mai elevii vor intra în clase.

Imediat după producerea incendiului, primăria comunei Răchiţi a făcut demersuri şi a solicitat un sprijin financiar de la guvern. Banii au venit la sfârşitul lunii decembrie 2014 iar autorităţile locale din Răchiţi au demarat procedurile pentru refacerea unităţii de învăţământ. Între timp, primăria Răchiţi a încasat şi banii de la firma de asigurări. Este vorba de 7,6 miliarde de lei vechi.

„Lucrările au decurs foarte bine la şcoala din Răchiţi. Constructorul se încadrează în termenul stabilit iar pe data de 27 mai copiii vor intra în clase. Avem banii pentru lucrări. Am primit în luna decembrie a anului trecut acei bani de la guvern. Între timp, am primit 7,6 miliarde de lei vechi de la firma de asigurări. Nu avem nici cea mai mică problemă iar la finalizarea lucrărilor vom face plata către constructor. Valoarea investiţiei este de 10 miliarde de lei vechi fără TVA”, a spus Gheorghe Iacob, primarul comunei Răchiţi.

Faţă de proiectul iniţial, au trebuit efectuate o serie de lucrări suplimentare. Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a solicitat efectuarea unor lucrări şi dotarea unităţii de învăţământ cu sistem de alarmare în caz de incendiu.

„Inspetoratul pentru Situaţii de Urgenţă ne-a impus să facem o serie de lucrări suplimentare la partea de acoperiş. Va fi un sistem de alarmare în caz de incendiu. În plus, mai facem o cale de acces în curtea şcolii şi doi hidranţi. Ne-au mai obligat să mai facem o uşă de evacuare în caz de incendiu”, a mai spus primarul comunei Răchiţi.

scoala rachiti reabilitare (1) scoala rachiti reabilitare (9) scoala rachiti reabilitare (8) scoala rachiti reabilitare (7) scoala rachiti reabilitare (6) scoala rachiti reabilitare (5) scoala rachiti reabilitare (4) scoala rachiti reabilitare (2)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES








































ULTIMA ORA