26.6 C
Botoșani
marți, 23 iulie 2024

Şcoală cu cinci săli de clasă modernizată în regie proprie. A costat cât un WC într-o altă comună GALERIE FOTO

scoala pomarla lucrari (7)

O şcoală cu două corpuri de clădire şi cinci săli de clasă este reabilitată de angajaţii unităţii de învăţământ şi primăriei. Costurile sunt de trei-patru ori mai mici în comparaţie cu suma care ar fi trebuit plătită unei firme de construcţii.

 

Şcoala cu clasele I-IV din localitatea Pomîrla se află în subordinea Liceului Anastasie Başotă. Are două corpuri de clădire care sunt reabilitate cu bani din veniturile proprii ale liceului. S-au amenajat grupurile sanitare, s-au refăcut acoperişul şi instalaţia electrică, s-a montat centrala termică iar costurile totale sunt de 1,2 miliarde de lei vechi.

„Am început lucrările la două corpuri de clădire. Vor fi trei clase în şcoala generală şi două într-un al corp din apropiere. În mare parte, lucrările le-am făcut în regie proprie iar costurile au fost de trei-patru ori mai mici comparativ cu preţurile solicitate de firmele de construcţii. Nevoia ne-a obligat să căutăm soluţii. Ne-am trezit cu tavanele căzute. Nu se mai putea învăţa. În regim de urgenţă, am început lucrările cu personalul pe care îl avem la primărie şi la liceu. Avem foşti muncitori pe şantiere şi care se pricep. Am apelat la firme doar pentru partea electrică şi pentru centrala termică. Tot ce înseamnă construcţie, acoperiş, gresie, faianţă, parchet, totul s-a făcut în regie proprie. Costuril pentru reabilitarea celor două corpuri de clădire vor costa undeva la 1,2 miliarde de lei. În altă parte, un WC în curtea şcolii a costat 600 de milioane. În cele 1,2 miliarde includem şi centrala termică”, a declarat Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomîrla.

scoala pomarla lucrari (8) scoala pomarla lucrari (6) scoala pomarla lucrari (5) scoala pomarla lucrari (4) scoala pomarla lucrari (3) scoala pomarla lucrari (2) scoala pomarla lucrari (1)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA