Şcoala afectată de cutremur va fi expertizată. „Vom solicita sprijinul guvernului în vederea reabilitării”

0
871

scoala-rosiori-2

În urmă cu mai bine de o lună de zile, o parte din Şcoala nr.2 Roşiori, comuna Răchiţi, a fost afectată de cutremur, pereţii fiind fisuraţi în mai multe zone.

După cutremur, reprezentanţii Primăriei Răchiţi au informat instituţiile statului care au venit la faţa locului şi au făcut o primă evaluare. Ulterior s-a dispus efectuarea unei expertize tehnice care va arăta cât de gravă este situaţia şi ce trebuie făcut.

„Am contractat expertiza tehnică, a câştigat o firmă din Iaşi, s-a semnat contractul. În trei săptămâni vom avea o expertiză pe care o vom pune la dispoziţia Prefecturii, a Inspectoratului de Stat în Construcţii şi celor de la ISU. În funcţie de rezultatul expertizei vom şti exact ce avem de făcut. Acesta este primul pas. Vom încerca să facem demersuri pe lângă Guvernul României pentru a solicita sprijin în vederea reabilitării acestei şcoli. Sperăm că vom găsi înţelegere deoarece toată lumea are interes ca actul de învăţământ să fie în deplină siguranţă în această şcoală”, a declarat Florin Bulgaru, primarul comunei Răchiţi.

scoala-rosiori-1 scoala-rosiori-6 scoala-rosiori-5 scoala-rosiori-4 scoala-rosiori-3