33.4 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Schimbare majoră pentru elevi, în noul an şcolar. Ce propun deputaţii

elevi in curtea scolii

Deputaţi de la toate partidele propun ca elevii să nu mai meargă la cursuri decât dimineaţa, atunci când randamentul lor e maxim. După amiaza, arată iniţiatorii legii depuse la Camera Deputaţilor, copiii sunt deja obosiţi când ajung la şcoală, prânzul devine cină, iar temele le fac noaptea târziu.

Liberalul Alexandru Băişanu scrie în expunerea de motive că propunerea asigură egalitate de şanse, pentru că nu e corect ca unii copii să înveţe dimineaţa, iar alţii după amiaza. Motivul: studiile psihologice arată că eficienţa maximă a elevilor este între orele 8 si 13.
În total, 30 de deputaţi au semnat iniţiativa legislativă. Potrivit textului, învăţământul primar, gimnazial şi liceal se organizează şi funcţionează cu program de dimineaţă.
Iniţiatorii legii dau de înţeles că au şi susţinerea părinţilor, care, în trecut au făcut o petiţie online pentru susţinerea învăţământului într-un singur schimb. Cel mai adesea, elevii sunt împărţiti în ture, atunci când nu sunt suficiente săli de clasă. Deputaţii spun că problema spaţiului ar putea fi rezolvată, dacă s-ar valorifica fie clădirile de pe lângă şcoli, fie toate sălile din unităţile de învăţământ. În toamnă, propunerea intră în dezbaterea Camerei Deputaţilor, apoi va fi trimisă la Senat.
Sursa: REALITATEA.NET 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA