8.7 C
Botoșani
joi, 23 martie 2023

Scenariu politic. Viorica Dăncilă: „Nu m-aș teme de o confruntare cu Kovesi la prezidențiale”

Președintele partidului NOI, Viorica Dăncilă, a declarat, joi seara, la Realitatea Plus, că nu s-ar teme de o confruntare la prezidențiale cu fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi.

Fostul premier a mai spus că este doar un scenariu și că trebuie văzut dacă Laura Codruța Kovesi candidează. Procurorul șef al Parchetului European nu și-a exprimat niciodată intenția de a candida sau de a face politică. Ea a fost confirmată în funcție în octombrie 2019 pentru un mandat de șapte ani.

Viorica Dăncilă la Realitatea Plus:

  • Românii sun pregătiți pentru orice scenariu, la prezidențialele din 2024, dar trebuie să creionăm profilul candidatului. Pentru România, e necesar unul care să aducă pacea în interiorul țării să aducă consens, da rsă fie și empatic față de oameni. E nevoie de un candidat care să iubească România și pe români. Nu știu dacă doamna Kovesi are aceste capacități, decizia aparție electroatului. În partidul NOI este un statut care stabilește cum se va face candidatura. Din fiecare organizație se va face câte o propunere. Tocmai pentru a maximiza candidatura. Vom aborda altfel politica. E greu să spun pe cine voi pune ștampila.
  • Fiecare tebuie să vină cu un program, vrea să văd o confruntare directă, așa cum am cerut eu în 2019. Trebuie să vedem dacă doamna Kovesi candidează. Nu m-aș teme de o confruntare cu ea. Totuși, este doar un scenariu. Trebuie să ținem cont de modul cum evoluează lucurile. Ca să generăm încredere, noi, politicienii, trebuie să venim cu soluții la problemele românilor”, a dclarat Viorica Dăncilă.

Context

Viorica Dăncilă, fost prim-ministru şi lider al PSD, a fost aleasă pe data de 12 aprilie în funcție de preşedinte al Partidului „Naţiune Oameni Împreună – Noi”, cu 247 de voturi „pentru” din cele 251 valabil exprimate la primul congres al acestei formaţiuni politice, anunță Agerpres.

În discursul rostit în cadrul congresului, Viorica Dăncilă a afirmat că a ales să revină în politică pentru a crea consens şi pentru a înlocui interesul personal şi cel de partid cu interesul naţional.

Sursa: G4Media.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA