Scandalul gunoaielor izbucneşte din nou în judeţul Botoşani. Filip: “Mi-au întors maşina din poartă” – Târzioru: “Să sune la Consiliul Judeţean, să dea drumul la rampa de gunoi”

0
604

groapa de gunoi

Un nou scandal al gunoaielor a izbucnit în această dimineaţă în judeţul Botoşani. Primăria Săveni a solicitat firmei care administrează groapa de gunoi de la Săveni să limiteze numărul maşinilor care aduc deşeuri din alte localităţi ale judeţului. Administratorii firmelor care colectează gunoiul din judeţul Botoşani sunt revoltaţi deoarece nu mai au unde să-l transporte.

Petru Filip, administratorul firmei Pavra, susţine că executivul primăriei Săveni a dispus limitarea numărului de maşini care descarcă gunoiul la rampă, fără nicio înştiinţare prealabilă.

“Nu ne mai primesc cu gunoiul nici la Săveni. Numai cinci maşini pe zi. Noi ce facem cu gunoiul din judeţul ăsta? Eu aduc gunoiul de la Tudora, ajung abia după amiaza. Mi-au întors maşina din poartă. O altă maşină am întors-o eu din drum în momentul în am aflat că nu ne mai primeşte. Am sunat la cel de la Predemet cu care am contract dar mi-a spus că nu are ce să facă. Probabil, sunt motive electorale, a început campania. Nu ne-a anunţat din timp. Ne-au întors o maşină de la intrarea pe rampă. Este singura rampă funcţională din judeţul ăsta. La Botoşani nu ne primeşte, la Darabani nu. Nu ne-au dat nicio explicaţie. Eu am plătit 400 de milioane luna trecută pentru depozitarea gunoiului la groapa de la Săveni. Nu am nicio datorie la ei”, ne-a spus Petru Filip.

Contactat telefonic, primarul oraşului Săveni ne-a spus că în momentul de faţă, groapa este aproape de capacitatea maximă şi din acest moment a impus anumite restricţii.

“Să sune la Consiliul Judeţean, să dea drumul la rampa de gunoi. De patru ani tot în licitaţie o ţine. El e supărat pe mine? Rampa de la Săveni o administrează Predemet şi când nu o administrează corect, intervin şi pun nişte restricţii. Îmi afectează şi culturile când bate vântul. Am solicitat să limiteze cantitatea de deşeuri. Le-am dat voie să aducă cinci maşini pe zi astfel încât să pot să-mi depozitez şi eu gunoiul din Săveni. Eu ce fac? Le dau voie lor să aducă gunoiul şi eu m-am blocat. Eu nu am nicio obligaţie faţă de Pavra, Pavra nu are niciun contract cu Primăria Săveni. Ei au contract cu Predemet. Groapa este aproape de capacitatea maximă, mai am şi nişte restricţii de la E.ON”, ne-a declarat Relu Tîrzioru.