1.9 C
Botoșani
miercuri, 7 decembrie 2022

Scandalul DREPTURILOR TV din Liga I continuă. REACŢIA dură a lui Valeriu Iftime

camere video stadion

Conducătorii de cluburilor de Liga I au fost chemaţi pentru a discuta din nou problema drepturilor TV, după ce ISB, deţinătoarea contractului până în 2019, a încercat să reducă suma plătită de la 27,5 milioane pe sezon la 21 de milioane.

În cadrul şedinţei, cluburile au fost informate că în urma discuţiilor dintre Gino Iorgulescu şi ISB, compania din Malta care îl are în spate Arpad Paszkany ar f dispusă să plătească 23,5 milioane de euro, cu patru milioane mai puţin decât contractul iniţial. Conducătorii cluburilor au refuzat ferm orice negociere pe această temă. În acelaşi timp, companiile RCS-RDS şi Telekom au anunţat că le oferă cluburilor între 25 şi 28 de milioane de euro pe sezon pentru preluarea în comun a drepturilor TV ale meciurilor din Liga I, în cazul în care actuala înţelegere dintre LPF şi firma ISB se va rupe.

Potrivit Prosport.ro, ISB are termen până pe 15 iunie pentru a achita prima tranşă pentru sezonul 2015-2016. În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, Adunarea Generală a LPF va rezilia contractul, urmând ca noul angajament să fie semnat în câteva săptămâni, prin licitaţie sau altă metodă. Asta ar însemna ca toate cluburile din Liga I să primească banii chiar înainte de startul sezonului, care începe pe 11 iulie.

Valeriu Iftime, finanţatorul echipei FC Botoşani, este extrem de nemulţumit de modul cum a gestionat conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal problema drepturilor TV şi consideră că fotbalul românesc va muri fără aceşti bani.

“Sigur că Dragomir trebuia schimbat. Avea şi o vârstă. E ca Sepp Blatter. Avem nevoie de sânge tânăr, de o altă perspectivă. A venit noul preşedinte. Meteahna lui de a negocia, fără să facă o licitaţie, este o greşeală de organizare impardonabilă. Să negociezi pentru că aşa credea el că îi dă mai mulţi bani. Părerea mea este că s-a încercat o scădere a sumelor din alte interese. Nu poţi să nu ai o licitaţie. Licitaţia îţi dă valoarea pieţei. Dacă se obţineau mai puţini bani, era un semnal pentru noi că fotbalul nu are valoare. Noi trebuie să vedem dacă fotbalul românesc are valoare. Apoi, pentru banii respectivi trebuie garantaţii. La ora actuală, în afară de Steaua, toate celelalte cluburi trăiesc din aceşti bani. Dacă vom primi cu 300.000 de euro mai puţin, este o tragedie. Nu poţi spune că dai mai puţini bani ca şi cum atâta am. Se închide fotbalul. Nu vine niciun nebun de acasă ca plătească nu ştiu câţi bani. Dacă plătim 6000, 8000, 10.000 unui fotbalist, ceva nu e în regulă. Elsaco încă are sevă şi mai dă câteva sute de mii de euro”, a declarat Valeriu Iftime pentru Botoşani Online.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA