SCANDALOS! Unde au ajuns AVIOANELE DONATE de Ţiriac pentru transplanturi

0
384
Ion Tiriac - Foto: Ring.ro
Ion Tiriac – Foto: Ring.ro

Cele două avioane de tip turbo donate, de peste şase luni, de omul de afaceri Ion Ţiriac Ministerului de Interne pentru transportul organelor sunt blocate în hangar. Motivul pentru care nu zboară este că piloţii ministerului trebuie să înveţe să le folosească.

Agenţia Naţională de Transplant este nevoită să transporte organele cu TAROM, deşi există două avioane turbo care ar ajuta enorm această instituţie. Cele două aparate de zbor au fost donate de omul de afaceri Ion Ţiriac după accidentul din Munţii Apuseni tocmai pentru a ajuta activitatea de transplant, pusă în dificultate după distrugerea avionului Şcolii Superioare de Aviaţie.

“Preocuparea noastră este să se reglementeze mai repede situaţia celor două aparate donate de Ion Ţiriac Ministerului de Interne pentru transportul de organe. Deşi au fost donate de peste şase luni, acestea încă nu pot zbura pentru că sunt probleme cu birocraţia, cu piloţii. Sincer să fiu, acele avioane ne vor ajuta mult în activitatea noastră. Am înţeles că este o problemă şi cu instructajul piloţilor, pentru că cei care vor zbura pe aceste avioane sunt piloţi ai Ministerului de Interne. Nu vor mai zbura cei care le-au pilotat până acum şi atunci piloţii de la Ministerul de Interne vor trebui să facă şi ei o şcoală. Dacă nu au mai zburat pe acest tip de avioane, trebuie să înveţe”, ne-a declarat dr. Victor Zota, coordonatorul Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT).

Citeşte ai mult pe Ziarul RING