0.7 C
Botoșani
miercuri, 29 noiembrie 2023

Scandal şi în PNL Suceava. Băişanu a făcut scandal la constituirea Organizaţiei Judeţene

pnl suceava baisanu, flutur foto monitorulsv.ro

Conducerea Organizaţiei Judeţene Suceava a noului PNL Suceava, format din fostele PNL şi PDL, a fost constituită în mod legal în cursul zilei de vineri, însă şedinţa nu a fost lipsită de scandal, principalul protagonist fiind deputatul Alexandru Băişanu.

Dacă la început şedinţa de constituire a consiliului executiv judeţean al noului PNL Suceava a început relativ în termeni paşnici, totul s-a schimbat în momentul în care s-a ajuns la numărul de membri pe care fostele PNL şi PDL urmau să le aibă în această structură de conducere. Totul a plecat de la faptul că în şedinţă s-a anunţat că fostul PDL va avea 21 de membri în comitetul judeţean executiv, în timp ce liberalii urmau să aibă 12 reprezentanţi. Surse din rândul celor care au participat la şedinţă au spus din acel moment Alexandru Băişanu a început scandalul, susţinând că foştii liberali ar fi trebuit să aibă 13 membri, şi nu 12, încercând în acelaşi timp să blocheze constituirea noii structuri de conducere judeţene.

Spiritele s-au calmat doar după ce în timpul şedinţei a fost sunat secretarul general al PNL, Marian Petrache, care a transmis, inclusiv lui Alexandru Băişanu, că în Consiliul Naţional al noului PNL s-a stabilit clar că la Suceava, la nivelul conducerii judeţene, PDL va avea 21 de reprezentanţi, iar PNL va avea 12. „Destul de greu s-a trecut de acest punct în care trebuia constituit consiliul executiv judeţean deoarece domnul Alexandru Băişanu nu recunoştea lista cu numărul de membri aferenţi fostelor organizaţii PNL şi PDL stabilită la nivel central. El spunea că PNL ar trebui să aibă 13 membri, pentru că aşa vrea domnia sa şi pentru că aşa îi iese din calculele sale. Iar şedinţa nu a putut să meargă mai departe decât după intervenţia telefonică a lui Marian Petrache, care i-a spus că trebuie să respecte decizia forului naţional al partidului”, au spus surse din rândul participanţilor la şedinţa de ieri.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA