20.6 C
Botoșani
luni, 15 aprilie 2024

Scandal la Spitalul Judeţean. Mai mulţi angajaţi l-au luat la întrebări pe ministrul Sănătăţii

banicioiu spital

Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii a venit astăzi la Spitalul Judeţean pentru a verifica modul cum este organizat şi cum sunt trataţi pacienţii. Cum a coborât din maşină, Bănicioiu a fost luat la întrebări de către angajaţii unităţii medicale.

Una din cele 70 de persoane disponibilizate de la Spitalul Judeţean, l-a aşteptat pe ministrul Sănătăţii şi i-a explicat ce s-a întâmplat.

„Ştim că trebuia să ieşim la pensie dar nu cu contractul de muncă desfăcut. Când am fost la personal să semnez hârtia i s-a spus că PSD-ul mă dă afară. Nu Aivăncesei. Am 40 de ani de când lucrez în Spitalul Judeţean. De ce nu ni s-a dat două săptămâni să ne facem dosarele de pensionare. S-a modificate legea, ne conformăm dar nu golăneşte”, a spus dintre asistentele disponibilizate.

Bănicioiu susţine că este o greşeală a conducerii Spitalului Judeţean şi toate cele 70 de persoane trebuie reangajate.

„Acea problemă este inexistentă deoarece Guvernul a trecut o ordonanţă chiar marţi prin care se rămâne la vechea practică cu pensionarea la 65 de ani a cadrelor medicale. Nu puteam asista la depopularea spitalelor. Îmi pare rău că sunt spitale care nu ştiu să interpreteze. Dacă au fost desfăcute contractele, am să-l sfătuiesc pe manager că trebuie să-i reîncadreze. Nu ştiu ştiu cum s-au gândit ei că pot funcţiona fără aceste persoane”, a spus Bănicioiu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

644 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA