1.7 C
Botoșani
luni, 25 noiembrie 2024

SCANDAL la sediul AJOFM Ștefănești. Bărbat amendat după ce soția lui a rămas fără ajutor social

Un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost amendat de polițiști după ce a făcut scandal în punctul de lucru al AJOFM Ștefănești. Acesta s-a enervat în momentul în care angajatul AJOFM i-a transmis că soția lui nu va primi ajutor social.

Ieri dimineață, un bărbat din localitatea Brăteni, comuna Dobârceni, a mers împreună cu soția lui la punctul de lucru al AJOFM Ștefănești, pentru a obține ajutorul social. În cazul bărbatului, actele erau în regulă dar soția lui a aflat că nu va primi ajutor social. În acel moment, bărbatul s-a enervat și a devenit agresiv. Angajatul AJOFM a sunat la 112 și a cerut sprijinul polițiștilor.

„În data de 8 noiembrie, un angajat al AJOFM s-a deplasat la punctul de lucru Ștefănești. La un moment dat, a dat niște repartiții pentru integrare în muncă unor persoane. Persoanele trebuiau să vină cu o soluție: ori se angajează, ori refuză locul de muncă. Având în vedere că refuzul nejustificat al unui loc de muncă, nu-i mai dă dreptul la ajutorul social, a devenit foarte agresiv, l-a înjurat pe salariatul nostru, amenințându-l cu bătaia. Angajatul nostru a sunat la 112, polițiștii din Ștefănești s-au deplasat la punctul de lucru, au încheiat un proces verbal. Am hotărât să facem o adresă la IPJ și la Primăria Ștefănești, prin care i-am rugat să fie un polițist pentru a nu mai exista astfel de evenimente.

Prin informarea care mi-a făcut-o, angajatul care a fost amenințat mă roagă să-i mai dau încă o persoană la punctul de lucru Ștefănești. Noi încercăm să integrăm niște persoane în muncă iar unii nu vor. Pentru ce să le dăm adeverință pentru 416?”, a afirmat Theodor Dimitriu, directorul AJOFM Botoșani.

Amendă de 500 lei

Potrivit reprezentanților IPJ Botoșani, bărbatul care a făcut scandal la sediul AJOFM Ștefănești a fost sancționat cu 500 lei.

„În cursul zilei de ieri, un echipaj de poliție a fost solicitat la sediul AJOFM Ștefănești, întrucât o persoană provoacă scandal. Polițiștii ajunși la fața locului au identificat un bărbat de 42 de ani și l-au sancționat cu amendă de 500 de lei”, a declarat Maria Carp, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

„Patronii care își caută angajați prin sistemul social, își bat joc de oameni”

Bărbatul sancționat de polițiști spune că soția lui nu a refuzat locul de muncă. El susține că patronul Pensiunii Bianca din Botoșani nu a vrut să o angajeze dar nici nu a acceptat să-i dea negație pentru a putea beneficia de ajutor social.

„Soția mea are niște probleme de sănătate, nu am avut bani să merg la un cabinet particular. Am vrut să ne facem ajutor social ca să aibă asigurare medicală. Am patru copii acasă. M-am dus la Ștefănești, am urmat toate procedurile, cu hârtii, am făcut câteva drumuri. M-am dus cu soția să se angajeze ca ajutor de bucătar la o pensiune. În prima zi am stat până la 6 seara și nu a venit domnul patron. Am revenit a doua zi, am schimbat câteva vorbe, a văzut că soția are pete pe ea și a spus: nu te putem primi pentru că îmi vin anumite inspecții. L-am rugat să pună negație pe hârtie. Domnul a spus că nu poate face deoarece dacă pune negație, cei de la AJOFM nu îi mai trimit oameni. El are nevoie de 20 de oameni și nu poate să-mi dea negație. M-am reîntors la AJOFM Ștefănești, am vorbit foarte frumos cu el, i-am explicat care este situația. Mi-a vorbit foarte urât, a crezut că sunt de etnie rromă… L-am rugat să-i dea în altă parte. Ne-am luat la ceartă, el a pus mâna pe telefon și a sunat la 112, au venit domnii de la poliție. Le-am explicat și lor, au văzut că nu sunt atât de periculos cum spunea el și am fost lăsat să plec. Nu l-am amenințat că îl omor sau… Cine știe ce i-am spus. Omul la nervi mai spune. Puneți-vă în situația mea. Putea să-i dea un loc de muncă în altă parte. Nu s-a potrivit ca ajutor de bucătar, poate se potrivește la măturat strada sau vânzătoare. Nu a fost un refuz al soției”, ne-a povestit bărbatul sancționat de polițiști.

El a mai precizat că majoritatea patronilor care vor să angajeze prin intermediul AJOFM, plătesc lefuri foarte mici și îi exploatează pe angajați.

„Patronii adevărați plătesc și se duce angajatul la el și se roagă să lucreze. Patronii care își caută angajați prin sistemul social, ăștia sunt angajatori care plătesc foarte puțin și de multe ori își bat joc de oameni. De asta oamenii cu ajutoare sociale nu se duc unde sunt trimiși”, a mai spus bărbatul.

Începând cu data de 22 octombrie, legea 416 s-a modificat iar cei care sunt trimiși la un loc de muncă și refuză, nu mai beneficiază de ajutor social. Până în momentul de față, aproximativ 180 de persoane din județul Botoșani au rămas fără ajutor social. La nivelul județului sunt peste 4000 de beneficiari de ajutoare sociale.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




















































ULTIMA ORA