8.7 C
Botoșani
joi, 23 martie 2023

SCANDAL între Eltrans şi Microbuzul de la abonamentele pensionarilor

maxi-taxi (920)

Din luna aprilie, pensionarii pot beneficia de abonamente subvenţionate şi la transportul cu maxi taxi. Problema este că pensionarii care au deja abonamente la Eltrans ar trebui să renunţe la acestea pentru a beneficia de abonamente la maxi taxi.

În ultima săptămână, aproximativ 100 de pensionari s-au prezentat la sediul societăţii Microbuzul pentru a solicita abonamente dar nu le-au putut obţine deoarece aveau abonamente la Eltrans. În momentul în care au mers la Eltrans pentru a renunţa la aceste abonamente, pensionarii au aflat că nu este posibil. În aceste condiţii, ei nu pot beneficia de transport subvenţionat la maxi taxi. Cea mai mare problemă este pentru pensionarii care locuiesc în zonele mărginaşe ale municipiului.

“Din aprilie, Consiliul Local a aprobat abonamente gratuite pentru pensionari, la transportul cu maxi taxi. Pentru a beneficia de abonamente subvenţionate la maxi taxi, ei trebuie să returneze abonamentele pe care le au la tramvai. Vorbim în special de pensionarii din bariera Iaşiului, 7 Noiembrie, Parcul Tineretului, Tulbureni. Cei de la Eltrans au refuzat să primească abonamentele acestor pensionari. Pensionarii au venit la sediul societăţii Microbuzul şi au făcut scandal. Până acum sunt aproximativ 100 de pensionari care doresc să meargă doar cu maxi-taxi dar nu au posibilitatea deoarece nu au returnat abonamentele Eltrans. Urmează să fac o adresă la Consiliul Local şi să îi înştiinţez de situaţia creată”, a spus Dumitru Balan, administratorul SC Microbuzul SRL.

În momentul de faţă, circa 100 de pensionari beneficiază de abonamente subvenţionate la maxi-taxi. În momentul în care se vor clarifica problemele cu Eltrans, numărul pensionarilor cu abonamente subvenţionate la maxi taxi va ajunge la aproximativ 1000. Pentru fiecare pensionar transportat, primăria plăteşte 25 de lei lunar iar diferenţa trebuie suportată de operatorul de transport.
Reprezentanţii societăţii Eltrans spun că că abia după data de 30 iunie, pensionarii vor avea posibilitatea să renunţe la abonamentele existente şi să obţină noi abonamente la maxi taxi.

“Abonamentele sunt pentru perioada 1 ianuarie – 30 iunie. Abia după 30 iunie abonamentele pot fi reziliate. Îi înţeleg pe cei de la Microbuzul dar nu avem cadrul legal şi nu putem rezilia abonamentele în acest moment”, a spus Paul Smit, directorul societăţii Eltrans.

În acest moment, Eltrans are aproximativ 12.000 de abonamente subvenţionate acordate pensionarilor. Din estimările făcute, din luna iulie ar putea rămâne cu circa 11.000 deoarece 1000 de pensionari vor opta pentru abonament la maxi taxi.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA