SCANDAL în Consiliul Local Stăuceni. Toţi cei şapte consilieri liberali intenţionează să demisioneze. “S-au făcut presiuni de către înalţi funcţionari publici. Au sunat consilierii la 11 noaptea ca să voteze candidatul PSD-ului la funcţia de viceprimar”

0
973

stauceni consiliul local (7)

Au trecut alegerile locale dar bătălia politică este mai puternică decât în campania electoral. În această dimineaţă, a fost programată şedinţa de constituire a noului Consiliu Local al comunei Stăuceni. După mai multe discuţii, şedinţa nu a mai avut loc deoarece nu exista cvorum.

Consilierii PNL nu s-au prezentat în sală iar liderul acestora a anunţat că vor lua o decizie fără precedent în administraţia din judeţul Botoşani. Cozmin Epuraş, liderul PNL Stăuceni, cel care a pierdut la 22 de voturi alegerile pentru funcţia de primar, a declarat că în ultimele zile s-au făcut presiuni incredibile asupra consilierilor liberali pentru a vota un social democrat pentru funcţia de viceprimar.

“Consilierii PNL nu s-au prezentat la şedinţă din cauza presiunilor făcute de către înalţi funcţionari publici din judeţul Botoşani. Au fost sunaţi la 11 noaptea. Să suni consilierii acasă, să faci presiuni, ca să sprijine candidatul PSD-ului la funcţia de viceprimar. PNL-ul are o majoritate simplă de şapte consilieri din 13. Din cauza presiunii, consilierii PNL nu au acceptat să vină astăzi. Cei de la PSD doreau să boicoteze alegerea viceprimarului şi alegerea comisiilor de specialitate în Consiliul Local. Dimineaţă, am încercat să purtăm o discuţie cu primarul ales şi a zis că nu discută cu noi, că el a câştigat primăria. Consilierii PNL vor să demisioneze din cauza presiunilor şi ameninţărilor la care au fost supuşi. Discuţiile sunt să ne depunem demisiile toţi consilierii PNL, avem experienţă în Consiliul Local şi în felul acesta nu se poate lucra. Noi am încercat să facem o opoziţie constructivă. Sunt cel mai vechi dintre consilieri, am avut două mandate de consilier local, două mandate de viceprimar şi două mandate de primar. Sperăm să se ajungă la o înţelegere constructivă şi nu să stăm în baruri şi să facem majorităţi”, a declarat Cozmin Epuraş.

De partea cealaltă, social democratul Relu Burlacu, primarul ales al comunei Stăuceni, îi acuză pe liberali că au boicotat şedinţa.

“Trebuia să fiu validat astăzi. Datorită neînţelegerilor cu grupul de consilieri PNL, nu a avut loc şedinţa. Nu a fost o înţelegere între noi, între pesedişti şi penelişti. Doamna subprefect o să convoace o nouă şedinţă”, a declarat Relu Burlacu.

stauceni consiliul local (12) stauceni consiliul local (11) stauceni consiliul local (10) stauceni consiliul local (9) stauceni consiliul local (8) stauceni consiliul local (7) stauceni consiliul local (6) stauceni consiliul local (5) stauceni consiliul local (4) stauceni consiliul local (3) stauceni consiliul local (2) stauceni consiliul local (1)