26.7 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Şase miliarde de lei, din bugetul local, pleacă spre biserici. Ghiorghiţă: „Am ajuns să susţinem prea mult cultelereligioase”

22 decembrie 2014 (7)

Primăria municipiului Botoşani şi-a făcut un obicei din a aloca an de an bani, din bugetul local, pentru biserici. Majoritatea bisericilor din municipiu primesc sume de ordinul sutelor de milioane de lei vechi pentru tot felul de reparaţii sau modernizări. În tot acest timp, două dintre cele mai vechi biserici din Botoşani sunt tăiate de pe listă sau primesc foarte puţini bani.

Consilierul local Florin Ghiorghiţă a fost singurul care ridicat problema banilor care se alocă an de an către biserici. Acesta a afirmat anumite biserici sunt abonate an de an la banii publici şi că multe biserici au fost realizate în mare parte din fondurile alocate de la bugetul local. Cu toate acestea, Ghiorghiţă a votat alocarea celor 600.000 de lei către biserici.

„Am văzut 600.000 de lei la biserici. Este o sumă foarte mare. Am ajuns să finanţăm noi bisericile. Unii preoţi dezvoltă o afacere din treaba asta. Nu mi se pare normal ca o biserică să primească 800 de milioane, alta 500 de milioane pentru că este un protopop acolo. Altele câte 300-400 de milioane. Sunt biserici abonate an de an la banii publici. Eu nu cred că ei fac lucrări de investiţii în fiecare an. Am ajuns să susţinem prea mult cultelereligioase”, a spus Florin Ghiorghiţă.

În ultimii 25 de ani, numărul bisericilor din municipiul Botoşani s-a dublat. În aproape toate cartierele s-a construit cel puţin o biserică iar majoritatea fondurilor pentru lăcaşele de cult au venit din bugetul local.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA