3.5 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

Şapte suporteri au interdicţie la meciul FC Botoşani – Petrolul

spectatoricfr2

În cadrul activităților specifice începerii returului campionatului național de fotbal, săptămână trecută a avut loc o întâlnire între conducerea Jandarmeriei Române și reprezentanți ai Ligii Profesioniste de Fotbal, Federației Române de Fotbal, Ministerul Tineretului și Sportului, precum și ai cluburilor de fotbal.

În anul 2014, la nivel național, jandarmii au constatat 218 fapte penale la manifestările sportive, din care 164 la meciurile de fotbal din liga I.

Dacă în ceea cu privește faptele penale se constată o scădere cu 33% față de anul 2013, faptele de natură contravențională au cunoscut un trend ascendent, în creștere cu 19% ( 904 fapte ).

Din cele 392 de sancțiuni complementare de interzicere a accesului la manifestările sportive de genul celor la care au fost săvârșite faptele contravenționale, 15 au fost aplicate unor suporteri ai F.C.Botoșani.

La meciul de fotbal care se va disputa vineri, 27 februarie a.c., pe Stadionul municipal Botoșani, șapte suporteri ai F.C.Botoșani au în vigoare interdicția de a pătrunde pe stadion.

Dacă acești suporteri vor fi depistați de jandarmi în incinta stadionului, li se vor întocmi actele de sesizare, deoarece nerespectarea interdicției constituie infracțiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă.

Pentru îmbunătățirea comunicării și cooperării dintre cluburi și instituțiile statului, inspectorul general al Jandarmeriei Române, general maior Mircea Olaru, a propus introducerea conceptului SLO — supporter liaison officer (reprezentant al cluburilor sportive care să se ocupe de relaționarea cu suporterii), concept recomandat de UEFA și implementat deja în țări precum Belgia, Marea Britanie, Germania și Olanda.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES




























ULTIMA ORA