16.4 C
Botoșani
vineri, 14 iunie 2024

Șapte străzi modernizate în orașul Flămânzi GALERIE FOTO

Primăria orașului Flămânzi a trebuit să reia o licitație făcută în urmă cu mai bine de doi ani, pentru a putea finaliza un proiect privind modernizarea a șapte străzi.

Valoarea inițială a proiectului era de 7,5 milioane de lei dar în urma licitației a scăzut foarte mult. Firma câștigătoare a făcut o ofertă de aproximativ 6,4 milioane de lei iar ulterior s-a constatat că nu poate fi finalizat proiectul cu această valoare.

„Proiectul include șapte străzi, în total fiind șapte kilometri de asfalt. Contractul financiar este de 7,5 milioane de lei. În urma licitației inițiale, valoarea a ajuns la 6,4 milioane lei. Am actualizat restul lucrărilor rămase de executat și am reușit să ne încadrăm în suma inițială de 7,5 milioane de lei și nu a trebuit să alocăm niciun leu în plus din bugetul local. Contribuția de la bugetul local a fost pentru cheltuielile neeligibile din proiect pe care ni le-am asumat de la început. Dacă firma care a câștigat inițial licitația și-ar fi făcut treaba la timp, nu ajungeam în situația de reziliere. A apărut ordonanța 114 care a dat totul peste cap, au crescut prețurile materialelor iar oamenii nu au mai avut curajul să continue”, a spus Dan Oloeriu, primarul orașului Flămânzi.

Contractul inițial a fost reziliat iar Primăria Flămânzi a trebuit să organizeze o nouă licitație pentru lucrările neexecutate.

„Într-un final, am reușit să ajungem la un alt operator. Am reziliat contractul cu operatorul inițial. Prețurile au explodat iar constructorul inițial nu a mai putut finaliza lucrările cu oferta făcută în urmă cu mai bine de doi ani. Am reziliat contractul de comun acord, am scos la licitație, am încheiat contract cu un alt operator și s-au început lucrările cu primul strat de binder. Urmează ridicarea căminelor și al doilea strat de uzură. Sperăm să finalizăm anul acesta iar în 2020 să ne ocupă de partea hidraulică și să închidem proiectul”, a mai spus primarul orașului Flămânzi.

Lucrările de asfaltare în Flămânzi vor continua în 2020 când va demara un proiect cu finanțare europeană care cuprinde modernizarea a aproximativ zece kilometri.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA