0.6 C
Botoșani
joi, 30 noiembrie 2023

Şapte medalii cucerite de luptătorii botoşăneni la Cupa României

lupte medaliati

Ultima competiţie oficială organizată de Federaţia Română de Lupte în 2014 a fost Cupa României, turneu destinat juniorilor. Această competiţie s-a organizat în perioada 21-22 noiembrie în sala de lupte a Liceului Mircea Eliade din Bucureşti.

Liceul cu Program Sportiv Botoşani a participat la această competiţie atât la stilul lupte greco-romane cât şi la lupte libere feminine. În total, delegaţia botoşăneană a reuşit să cucerească şapte medalii.

La stilul greco-romane, FEDIUC FLORIN categoria 50 kg, MARIAN CONSTANTIN categoria 84 kg şi BOICU ALIN categoria 120 kg au cucerit câteo medalie de bronz. Cei trei sportive sunt pregătiţi de profesorul Baciu Victor. De asemenea NUCU ANDREI s-a clasat pe locul IV la categoria 50 kg iar BALAN VLAD şi BOSTAN ANDREI s-au clasat pe V.

La lupte libere feminin, VIŢELARU GABRIELA la categoria  de greutate 54 kg a cucerit medalia de argint iar medaliile de bronz au fost obţinute de sportivele: HEGHEŞ MĂDĂLINA categoria 48 kg; ASLAM LIVIA  categoria 51kg şi IUREA GEORGIANA categoria 67 kg. De pregătirea lor s-au ocupat profesorii  Ungureanu Ilie şi Mihalache Virgil.

“Fiind ultima competiţie din acest an, profesorii din cadrul catedrei de lupte a Liceului cu Program Sportiv Botoşani felicită pe toţi sportivii medaliaţi, părinţii lor, pe cei care i-au îndrumat spre acest sport frumos şi nobil, pe profesorii de la celelalte discipline, care i-au înţeles pentru efortul depus pentru obţinerea rezultatelor din acest an. Cei care sunt prea tineri, s-au cei care nu au obţinut medalii în acest an, să se mobilizeze fiindcă printr-o muncă bine planificată şi făcută atât de sportivi cât si de profesori  nu pot să ducă decât la reuşite, iar culoarea medaliilor să fie cât mai strălucitoare”, a spus Victor Baciu, coordonatorul secţiei de lupte de la LPS Botoşani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA