0.6 C
Botoșani
joi, 30 noiembrie 2023

Şapte colete cu ţigări trecute cu funia peste Prut FOTO

politist de frantiera, contrabandisti

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti/I.T.P.F. Iasi cercetează patru cetăteni români care încercau să introducă ilegal în ţară, peste râul Prut, șapte  colete care conţineau cantitatea de 216.000 ţigarete de contrabandă.

În data de 26 august, pentru valorificarea unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti, judeţul Botoşani, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Astfel, în jurul orei 06.20, pe timpul executării misiunii o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul sectorului a depistat pe direcţia localităţii Santa Mare, în apropierea malului românesc al râului Prut, șapte colete voluminoase învelite în folie de plastic de culoare neagră. Poliţiştii au luat măsura supravegherii coletelor, si au procedat la efectuarea cercetarii la fata locului, folosind cainii de urma Nira si Nosa.

politist de frontiera, caine, colete tigari

În urma cercetărilor efectuate politistii de frontiera au stabilit faptul ca in activitatea infractionala au fost implicati cetatenii romani Ionuț  D., de 19 ani,  Sandu-Alexandru A., de 18 ani, Constantin – Romică L., de 19 ani și Mihai B., de 43 ani, care a organizat și finanțat activitatea infracțională.

Din declaratiile persoanelor si din cercetarile efectuate politistii de frontiera au stabilit faptul că Ionuț  D. și Sandu-Alexandru A.  au lansat de pe malul moldovenesc o săgeată legată cu fir de nylon, cu ajutorul unei arbalete,  și au tras firul peste râul Prut, de care era legată o sfoară în capătul căreia au fost legate cele șapte colete. Cel de-al treilea cetățean, Constantin Romică L. avea rolul de a supraveghea zona și a avertiza pe celelalte două persoane implicate, cu privire la existenta poliţiştilor de frontieră.

La inventarierea conţinutului celor șapte colete, s-a constatat ca acestea conţineau cantitatea de 10.800 pachete de ţigarete marca Ashima, cu timbru de acciză R. Moldova. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 95. 990 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Pe numele celor doi cetăţeni implicaţi în trecerea peste râul Prut şi transportul ţigărilor, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de introducerea în sau scoaterea din țară, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal, pentru cel de-al treilea, complicitate la infracţiunea de introducerea în sau scoaterea din țară, a mărfurilor sau bunurilor,  prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal, iar pentru cel de-al patrulea, instigare la infracțiunea de introducere în sau scoatere din țară, a mărfurilor sau bunurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal.

politist de frantiera, colete tigari

Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA