0.7 C
Botoșani
joi, 2 februarie 2023

Săptămâna Educaţiei Globale, la Liceul Tehnologic ”Nicolae Bălcescu, din Flămânzi

liceu-nicolae-balcescu-flamanzi-6

În perioada 14 – 18 noiembrie, 2016, se desfăşoară activităţile din cadrul „Săptămânii Educaţiei Globale“, ediția a XVIII-a, acesta fiind unul dintre proiectele cu tradiţie în unităţile de învăţământ din întreaga ţară.

Tema acestei ediţii este „Împreună pentru pace “, iar titlul proiectului realizat de către cadrele didactice  de la Liceul Tehnologic ”Nicolae Bălcescu din Flămânzi, este ”Pacea – Darul și Speranța omenirii”.

Echipa de proiect a liceului, formată din profesorii: Augustina Fegher, Mihaela Ștefănucă, Roxana Găitan, Liliana Bălășanu, Mihaela Crauciuc-Cabur, Constantin Agafiței,  profesorii pentru învățământul primar: Liliana Cuibar, profesorul documentarist, Viorica Grosu, iar din partea elevilor Maria Magdalena Cireș președintele Consilului Școlar al Elevilor,  au elaborat un proiect educative propriu pentru întreaga săptămână, lansat în cadru festiv, în compania colegilor și elevilor.

Proiectul conține o avalanșă de activităţie ducaţionale, ce s-a desfăşurat în parteneriat cu Biserica parohială „ Sfinţii Trei Ierarhi” Nicolae Bălcescu și Biserica parohială „Pogorârea Sfântului Duh”, Flămânzi, Asociația Culturală ” Arlechin”, Primăria orașului Flămânzi, Unitatea de Asistenţă Medico – Socială „Dr. Elena Popovici”, Consiliul Reprezentativ al Părinţilor, Consiliul Şcolar al Elevilor.

Activitățile proiectului au ca lait motive ducaţia pentru pace, aceasta constituind cea mai sigură modalitate de eliminare a agresivităţii, a violenţei, a terorismuluişi a conflictelor dintre societăţi. Ea reprezintă un factor capabil de a contribui la crearea unei societăţi democratice. În acest proiect sunt desfăşurate activităţi cu tematică variată, abordate din perspective tuturor ariilor curriculare, având ca subiect principal susţinerea şi facilitarea accesului copiilor şi tinerilor la acţiunile comunităţii, în scopul promovării comportamentului  de prietenieşi a unui climat de pace.

Persoanele implicate în proiect provin din rândul elevilor, cadrelor didactice, părinţilor, comunităţii locale şi partenerilor educaţionali.

Sursa: Comunicat de presă


ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA