Șansele ca reabilitarea clădirii teatrului Mihai Eminescu să fie gata până la zilele orașului sunt infime. Potrivit constructorului, stadiul lucrărilor este de aproximativ 85%. Primarul Cosmin Andrei a efectuat astăzi o vizită de șantier.
La precedenta vizită de șantier a primarului Cosmin Andrei, în a doua jumătate a lunii octombrie, stadiul lucrărilor era de 80%, astfel că în trei luni avansul ar fi de doar cinci procente. Reprezentanții constructorului spun că momentan, din cauza umidității nu poate fi pus parchetul și nici nu se poate da cu var. Mai mult, ar fi o problemă cu sala de spectacole, acolo unde din cauza modificării arhitecturii tavanului, se modifică și detecția pentru incendiu iar momentan nu există o soluție din partea specialiștilor. „ Eram la 80% și suntem la 85% din cauză că durează foarte mult aprovizionarea materialelor. Când vorbim de stadiul din noiembrie, vorbim inclusiv de aprovizionări de materiale. Marmura a durat patru zile de la comandă până să ne livreze. Apar tot felul de chestii, începe montajul, nu se potrivesc siglele, trebuie refăcute conform spațiului în care se montează.” a spus Răzvan Chelărașu, proprietarul companiei D&D Construct.
Cosmin Andrei : „După ce am așteptat peste zece ani să avem acest edificiu nu cred că este nimeni supărat dacă mai durează o lună, două.”
Nici primarul orașului nu mai este atât de sigur de faptul că teatrul Mihai Eminescu va fi deschis la zilele orașului, așa cum a declarat că își dorește în mai multe rânduri. ” Dacă discutăm despre decontarea facturilor și despre situație de lucrări, mai sunt care nu au ajuns la decontat. Facturile ajung în fiecare lună, dar acest lucru este mai puțin relevant. Vreți să vă spunem că suntem la 99% și mai durează două luni. Sau că este 50% și mai durează încă o lună. Important este că puteți vedea cu ochii dumneavoastră care este stadiul și ritmul lucrărilor. Chiar dacă ne dorim să montăm parchetul care este una din etapele finale, nu putem face acest lucru fiindcă avem umiditate și riscăm să avem un parchet umflat pe viitor. Pentru că ne-am grăbit să îl deschidem de zilele orașului. Ei bine nu, haideți să mai așteptăm să avem lucrări de calitate. În acest moment, așa îmi doresc și există și asemenea posibilitate.” a spus edilul. Acesta spune că au fost inclusiv unele modificări ale proiectului inițial.”Au fost și întârzieri motivate de lipsa detaliilor de execuție din proiectul inițial. Dar dacă am fi făcut acest proiect încă ani de zile până era unul perfect, nu mai începeam și nu mai terminam niciodată. Am preferat să adaptăm proiectul inițial cu dispoziție de șantier acolo unde a fost cazul pentru a ajunge în acest stadiu și pentru a-l finaliza anul acesta. Dincolo de termenele care sunt solicitate pentru inaugurarea teatrului Mihai Eminescu ați putut vedea stadiul lucrărilor cu un procent aporximativ. Un orizont de timp care nu mai este atât de mare. După ce am așteptat peste zece ani să avem acest edificiu nu cred că este nimeni supărat dacă mai durează o lună, două. Stadiul cel mai puțin avansat este sala de spectacole, acolo unde preferăm să avem cele mai bune soluții tehnice pentru un edificiu care va dura și care va fi construit la cele mai bune standarde de calitate.” a continuat Cosmin Andrei.
Referitor la licitațiile pentru cortină și achiziția scaunelor, edilul a precizat că procedurile sunt aproape de final.” Astăzi sau luni finalizăm licitația pentru cei care vor furniza cortina,licitație separată și cu instalația aferentă. Iar pentru achiziția scaunelor avem un câștigător, suntem în perioada semnării contractului pentru dotări cu scaune. Sunt ultimele licitații pentru ceea ce înseamnă dotări la teatrul Mihai Emiescu.” a precizat primarul, menționând faptul că la Grădina de Vară, firma care proiectează acest obiectiv a mai cerut un termen suplimentar tocmai pentru a primi avizele necesare să poată fi demarată licitația