Sancțiuni mai drastice din 2023 pentru șoferi

0
420

Codul rutier, modificat: Sancțiuni dure pentru flash-uri, șicane în trafic, conducere agresivă, suspendarea permisului majorată în anumite cazuri.

Atunci când îți achiziționezi o mașină sau, pur și simplu, îți dorești ceva nou, este posibil să îți achizionezi tot felul de gadgeturi pentru autoturismul tău, însă nu toate pot fi omologate și acceptate de către poliție. Ba chiar, mai mult decât atât, instalarea unor dispozitive neomologate te poate costa o amendă destul de mare.

Printre „îmbunătățirile” aduse unei mașini se poate număra și un set de lumini speciale roșii și albastre. Iar dacă la acestea se adaugă și o sirenă, mașinile ar putea induce în eroare alți șoferi aflați în trafic și ar putea fi confundate cu cele ale autorităților.

Așadar, acest lucru este complet interzis, iar șoferii care vor fi prinși cu aceste „gadgeturi” vor fi sancționați cu o amendă 2.900 de lei. În cazul în care conducătorii auto care dețin un asemenea dispozitiv luminos se și recomandă ca polițiști în fața oamenilor legii atunci se adaugă la amendă și un dosar penal.

Citește mai mult pe RTV.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here