1.2 C
Botoșani
joi, 22 februarie 2024

Sanatoriul Podriga va fi consolidat seismic

O nouă clădire de patrimoniu reabilitată printr-un proiect al Consiliului Județean Botoșani. În ultima ședință de plen, consilierii județeni au aprobat documentația și indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea seismică a Sanatoriului de Neuropsihiatrie Podriga.

Proiectul este finanțat prin Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, fiind deja inclus în Lista Sinteză a investițiilor ce urmează a fi realizate.

În baza studiilor efectuate și a Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții a rezultat o valoare de investiție de 4,25 de milioane de euro. În această sumă este inclusă și cota de TVA de 19%, dar și rezerva de implementare pentru ajustarea prețurilor, conform noilor reglementări legale, care este de 25%. „Este un proiect generos, care are ca scop creșterea siguranței pacienților de la Sanatoriul Podriga, prin consolidarea din punct de vedere structural a clădirii care prezintă risc seismic. De asemenea, vor fi intervenții la acoperiș, se vor reface finisajele interioare și exterioare, se va înlocui tâmplăria existentă și instalațiile electrice, sanitare și termice”, a apau Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Conacul Palade Vasiliu este monument istoric și a fost construit din
cărămidă, în stil renascentist, în 1919. În 1968, clădirea a fost donată Ministerului
Sănătății pantru a fi înființat Spitalul de Psihiatrie Podriga, precursorul Sanatoriului
Podriga. Clădirea a fost renovată între anii 1970-1972, iar ulterior a beneficiat doar
de lucrări de întreținere curente.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA