3.5 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

Sănătatea Darabani a pierdut pe teren dar câştigă la comisii, în campionatul de futsal

sanatatea darabani - csms iasi

Sănătatea Darabani s-a înclinat pe teren propriu în faţa echipei CSMS Iaşi (scor 3-5), dar va câştiga partida la “masa verde”. Oaspeţii au avut trecuţi pe foaia de joc doar 6 jucători născuţi în anul 1997 şi mai mici, nu minim 7, aşa cum prevede regulamentul competiţiei.

Înainte de fluierul de start s-a intonat imnul naţional şi cei prezenţi au ţinut un moment de reculegere pentru victimele de la Colectiv. Ieşenii au jucat mai „cu vână” şi nu i-au dat mari şanse celui mai tânăr jucător al dărăbănenilor, goalkeeperul Fernando Hrimiuc. Purtătorul tricoului cu numărul 11 a adus linişte în sală prima dată în minutul 9, când a deschis scorul. Ieşenii au mai punctat în minutul 14, iar de la dărăbăneni Emanuel Bujor a marcat de două ori, iar scorul primei reprize a fost 2-2.

Sebastian Gucianu a ridicat sala în picioare în al doilea mitan, când a punctat pentru 3-2, în schimb oaspeţii au marcat de 3 ori şi s-au impus pe teren cu 5-3. Conform articolului 7 din Regulamentul competiţiei „echipele vor inscrie pe foaia de joc la fiecare partidă un număr minim de 7 jucători născuţi în anul 1997 sau mai mici. Nerespectarea acestei prevederi va duce la omologarea rezultatului respectivei partide cu scorul de 3-0 în favoarea echipei adverse”. CSMS Iaşi a avut trecuţi pe foaia de joc doar 6 jucători care îndeplinesc aceste condiţii, iar gazdele au depus contestaţie la începutul partidei, care urmează să fie judecată la FRF. Dărăbănenii au instalat în faţa tribunei o urnă „pentru suporterii adevăraţi” care au avut posibilitatea să contribuie cu bani la echipă. S-au strâns 350 de lei.

După partidă, preşedintele Sănătatea Darabani, Dănilă Dumitru, a fost contactat telefonic de către reprezentantul futsalului în Comitetul Executiv al FRF, Cristian Vornicu. Oficialul FRF i-a comunicat lui Dănilă că în situaţia în care ieşenii nu au avut trecuţi pe foaia de joc cel puţin 7 jucători născuţi 1997 sau mai mici, automat Sănătatea Darabani va fi declarată câştigătoarea partidei, fără a mai fi nevoie de contestaţie. Cel puţin pentru moment, pe site-ul FRF este publicat 3-5 scorul partidei Sănătatea Darabani-CSMS Iaşi, cu precizarea că acesta poate fi modificat de către Comisia de Disciplină.
„D-l preşedinte Vornicu mi-a spus că în situaţia de faţă nu este necesară contestaţia, deoarece comisia se va sesiza din oficiu în momentul în care va intra în posesia raportului de joc al arbitrului şi rezultatul final va fi 3-0 pentru noi”, a declarat pentru Darabaneni.ro,Dumitru Dănilă.

VEZI GALERIE FOTO

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA