29.5 C
Botoșani
sâmbătă, 20 iulie 2024

Sănătate în BOTOŞANI. Pe timp de noapte nu există medici care să asigure permanenţa la cabinetul stomatologic

medic stomatolog (2)

Daca pentru alte afectiuni putem apela la serviciile din urgenta la orice ora, cabinetul stomatologic din UPU este inchis pe timp de noapte. Sunt doi medici stomatologi care asigura servicii medicale pe timpul zilei intre 07:00 si 21:00, dar noaptea nu are cine sa vina la program.

Iar, in conditiile in care apar cazuri grave, acestea sunt directionate catre sectia de ORL. In cazul in care sunt pacienti cu afectiuni stomatologice usoare, acestia asteapta pana dimineata, cand incepe medicul programul de lucru.

Din cauza deficitului de personal, si in zilele de sambata si duminica, cabinetul este inchis.

In aceste conditii sefii de la UPU au facut demersuri la Ministerul Sanatatii pentru deblocarea a doua posturi de medic stomatolog. Cu patru stomatologi ar putea fi asigurate garzile si astfel nu ar mai fi probleme pe timpul noptii, cand apar pacienti cu afectiuni dentare.

„Noi am facut demersuri pentru scoaterea la concurs a inca doua posturi de medic stomatolog deoarece efectiv avem numai doi medici si in acest fel nu putem asigura garzile, dar daca se va aproba cererea noastra vom putea asigura garzi si pe timpul noptii. Stim ca la nivelul judetului nostru este o problema si speram intr-un raspuns favorabil”, a declarat Petre Radauceanu, medic sef UPU-SMURD

In medie, pe zi, la cabinetul stomatologic din urgente sunt si cate 15 pacienti.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA