20.6 C
Botoșani
marți, 16 iulie 2024

Salubrizare şi deszăpezire ca afară. VEZI ce metodă propune primăria pentru curăţarea străzilor

urban serv masina

Executivul primăriei va propune spre aprobare în Consiliul Local un proiect privind introducerea unui nou regulament de salubrizare. Mai exact, se vor stabili anumite zile şi intervale orare în care străzile trebuie eliberate de maşinile parcate iar angajaţii Urban Serv vor interveni pentru măturarea şi spălarea carosabilului. O astfel de măsură va fi foarte eficientă în sezonul de iarnă deoarece se va putea degaja zăpada de pe toată strada.

„Am aprobat o decizie în comisia de sistematizare pe care am avut-o ieri. Dorim efectuarea salubrizării, pentru început pe Calea Naţională, cu eliberarea străzii de autovehiculele parcate. Împreună cu Urban Serv şi Poliţia Locală vom pune indicatoare şi vom trimite notificări cu intervalul orar în care se va face salubrizarea. O dată pe lună, să fie eliberat un tronson şi să se poată interveni mecanizat. Este un principiu civilizat, eficient şi este folosit şi în alte state europene. În cazul celor care nu îşi mută autoturisme, le vom ridica noi astfel încât să se poată efectua lucrările programate”, a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

Pentru a putea pune în aplicare această măsură este necesar ca primăria să achiziţioneze un autovehicul destinat ridicării maşinilor.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA