23.9 C
Botoșani
marți, 25 iunie 2024

SALARIILE medicilor se MAJOREAZĂ de la 1 decembrie

medici cabinet

Liderii Sanitas au ajuns la un acord cu reprezentanţii Guvernului şi au obţinut o majorare a salariilor. Astfel, salariile medicilor se vor mări în două etape, de la 1 decembrie 2014 şi de la 1 martie 2015 cu câte 5 procente, majorarea ajungând la 10% anul viitor.

La Ministerul Finanţelor, liderii Sanitas au ajuns la un acord cu reprezentanţii Guvernului şi astfel au obţinut o majorare a salariilor din sistemul medical cu 10% în total. Această majorare va veni în două etape, 5% de la 1 decembrie şi cu încă 5% de la 1 martie anul viitor.

Asta înseamnă un plus la salariu de circa 140 de lei în medie, pentru că în prezent câştigul mediu net din sistemul medical românesc este de circa 1.400 de lei.
„În urma discuţiilor pe care le-am purtat cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas din România am semnat un proiect de acord de colaborare pe patru puncte. Astfel, Ministerul Finanţelor Publice va susţine creşterea salariilor cu 10% pentru personalul din sănătate cu salarii sub plafonul de 1.500 de lei. Această majorare va avea loc în două etape, respectiv cu 5% la 1 decembrie 2014 şi cu 5% la 1 martie 2015. De această măsură vor beneficia 126.000 de salariaţi din sistemul sanitar”, a declarat Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor.
De asemenea, ministrul a anunţat că le-a promis liderilor din sistemul medical că vor fi angajate cu prioritate cadre medicale în sistemul bugetar pentru a compensa deficitul cronic de cadre medicale şi pentru a stopa exodul medicilor. Mai mult, ministrul a precizat că va fi organizat şi un grup de lucru interministerial care va lucra la legea salarizării unitare.
Citeste mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA