Salariile la FC Botoşani vor fi în funcţie de locul în clasament. V. Iftime: „Produc bani, primesc bani. Le-am spus: drepturile TV sunt ale voastre”

0
820

valeriu iftime, leo grozavu

Valeriu Iftime a explicat decizia privind reducerea salariilor jucătorilor şi antrenorilor. El spune că situaţia financiară a clubului nu este foarte bună şi dacă nu se aplică reducerea de 25% a contractelor există riscul să se ajungă în insolvenţă iar jucătorii să nu-şi mai încaseze salariile.

În acelaşi timp, conducătorii clubului botoşănean vor să schimbe politica salarială. De anul viitor, jucătorii îşi vor primi salariile în funcţie de locul în clasament.

„Este o acţiune prin care echilibrăm bugetul, vrem să aducem cheltuielile la nivelul veniturilor. Salariile sunt foarte mari, sunt 30 de procente peste drepturile TV. Situaţia financiară a clubului nu este foarte bună, am acumulat an de an nişte datorii şi dacă nu luăm acum nişte măsuri, vom avea mari probleme în viitor. Avem un buget de cheltuieli de 3,9 milioane de euro. Nu vrem să mai facem datorii. Nu este nimic exagerat. Ceea ce facem noi acum o să facă mulţi. Este şi o motivare a jucătorilor de a fi mai sus în clasament. Ei produc spectacolul sportiv, de aici se încasează banii. Produc bani, primesc bani. Dacă jucăm cu stadionul gol şi fără niciun sponsor, nu poţi să ai bani. Le-am spus: drepturile TV sunt ale voastre. Vor avea salarii sigure. S-a exagerat mult că tăiem salariile. Facem nişte eforturi să ţinem fotbalul”, a declarat Valeriu Iftime care a adăugat:

„Dacă termină campionatul pe locul patru vor avea salariile actuale. La locul 10, nu mai au salariile actuale. Din decembrie, fiecare salariu se raportează la locul în clasament. Eşti pe locul doi, ai salariu mai mare. Eşti pe 10, ai alt salariu”.

Conducerea clubului FC Botoşani a decis săptămâna trecută reducerea tuturor salariilor cu 25% deoarece veniturile sunt mai mici decât cele estimare.