23.3 C
Botoșani
sâmbătă, 2 iulie 2022

Salariile din educație și sănătate vor crește! Iohannis a anunțat că va promulga legea

iohannis presedinte foto realitatea

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Palatul Cotroceni, că va promulga legea care majorează salariile din Educație și Sănătate cu 15%. Anunțul șefului statului vine după ce Curtea Constituțională a României (CCR) a decis că proiectul legislativ este constituțional.

Acesta a fost întrebat, cadrul conferinței de presă de la Palatul Cotroceni, organizată după consultările cu formațiunile politice în legătură cu nominalizarea premierului, dacă va trimite proiectul de lege înapoi Parlamentului, acesta a răspuns că va promulga legea.

Curtea Constituţională a decis astăzi că Legea de aprobare a OUG 20/2016, prin care Parlamentul a majorat salariile din educaţie şi din sănătate, este constituțională.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a salutat decizia Curții. Guvernul și PNL au  contestat la Curtea Constituţională legea prin care se fac majorări de salarii în sănătate şi educaţie. Cioloş a acuzat că modificările aduse OUG 20 în Parlament s-au făcut într-o abordare populistă, electorală a politicii salariale, fără o analiză şi fără o dezbatere solidă, care riscă din nou să pună orice guvern va veni în imposibilitatea de a adopta o lege a salarizării unitare, care să rezolve problema inechităţilor din sistemul public.

Citeşte mai mult pe Realitatea.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA