2.5 C
Botoșani
miercuri, 30 noiembrie 2022

Salarii de lux la cel mai mare spital din Botoşani. VEZI cât încasează medicii şi asistenţii

spitalul judetean Botosani3

Angajatii Spitalului Judetean de Urgenta Botosani au salarii de invidiat. Fluturasii cu lefurile aferente lunii decembrie ii determina pe angajatii unitatii medicale sa aiba motive serioase de bucurie.

Situatia prezentata de reprezentantii spitalului arata in felul urmator: comparativ cu luna  noiembrie, in luna decembrie, salariul mediu brut la nivelul unitatii pentru medici a crescut cu 2. 631 de lei. La asistenti, salariul mediu brut s-a marit cu 1.235 de lei, iar la personalul auxiliar cu 965 de lei.

“Comparativ cu luna noiembrie, in luna decembrie salariu mediu brut pe categorii de personal a crescut astfel:pentru medici cresterea a fost de 2.631 de lei, pentru asistentii medicali cresterea a fost de 1.235 de lei, iar pentru personalul auxiliar aceasta crestere a fost de 965 de lei. In prezent, in cadrul Spitalul Judetean de Urgenta Botosani venitul mediu brut pentru un medic este de 13.469 de lei, pentru un asistent si pentru persoane cu studii superioare de 5.020 de lei, iar pentru personalul auxiliar de 3.361 de lei”, a declarat Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

De exemplu, prin aceasta majorare, un medic poate lua in mana si pana la 10.000 de lei cu tot cu garzi si sporuri, un asistent medical beneficiaza de o leafa de peste 3.000 de lei, iar un infirmier primeste in jur de  2.300 de lei

„In cazul medicilor aici intra salariul de baza, cel de maxim 5.600 de lei la care se adauga sporurile si numarul garzilor efectuate intr-o luna”, a adaugat medicul Stefan Bercea.

Si personalul Tesa a beneficiat de aceasta marire. Venitul mediu brut in luna decembrie a  fost de 4.752 de lei cu 700 de lei mai mult decat in noiembrie. Adica in mana un salariat ajunge sa ia peste 3.000 de lei. Efortul financiar cu aceste majorari salariale la nivelul Spitalului Judetean de Urgenta depaseste 1,8 milioane de lei.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA