Sala de operaţii care a fost inundată, rămâne în continuare închisă

0
470

sala de operatii inundata, spitalul judetean botosani (2)

Sala folosita de medicii de la ortopedie pana in ziua in care a fost inundata din cauza unei defectiuni la pompa de apa nu este functionala. Incaperea ramane inchisa pana cand reprezentantii firmei de mentenanta vor veni si vor verifica starea aparatelor, iar Directia de Sanatate Publica isi va da acordul ca sala poate fi redeschisa si medicii isi pot desfasura activitatea. Operatiile se fac in acest moment intr-o alta sala din Blocul Operator.

“In acest moment sala ortopedie ramane inchisa. Nu s-au reprogramat operatiile pentru ca interventiile din sala ortopedie au fost preluate de sala trei chirurgie, adica sala de urgenta. Momentan s-au facut lucrari de reparatii privind pompele, acestea au fost mutate in centrala termica, urmeaza sa vina reprezentantii firmei de mentenanta pentru a verifica aparatura din sala respectiva pentru ca nu putem deschide sala pana nu stim situatia in care se afla aparatele, daca s-au defectat in urma inundatiei. Cel mai probabil pana la sfarsitul saptamanii vor veni si cei de la firma de mentenanta. Vom cere apoi Directiei de Sanatate Publica acordul de a incepe activitatea in sala”, a declarat Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Va reamintim ca in urma cu o saptamana, sala de operatie a fost inundata chiar in timp ce chirurgii ortopezi efectuau o protezare de sold la o pacienta de 71 de ani. Dintr-o data din tavan apa a inceput sa curga siroaie si medicii au fost nevoiti sa mute bolnava in alta sala.

Blocul operator al unitatii medicale a fost modernizat in 2013 cu 3,5 milioane de euro. Lucrarea se afla in garantie.