20.6 C
Botoșani
marți, 16 iulie 2024

Saci de documente ridicaţi de procurorii DNA în ancheta de la CJ Suceava

perchezitii contac1

Prima fază a anchetei instrumentate de procurorii structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi care-i vizează, printre alţii, pe senatorul PSD Ovidiu Donţu şi pe preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, s-a încheiat joi spre seară. Chiar dacă au descins în acelaşi timp la toate locaţiile vizate, anchetatorii au petrecut acolo perioade diferite, în funcţie de ceea ce aveau de ridicat.

Cel mai mult au durat percheziţiile la SC Drumuri şi Poduri SA Suceava. La sediul din Iţcani al firmei, jandarmii şi reprezentanţii DNA au stat mai bine de zece ore.
„Au venit cu un mandat de percheziţie şi am căutat în arhivă toate documentele solicitate, pe care la final le-am predat pe bază de proces verbal. Altceva nu pot să spun pentru că mi s-a cerut expres acest lucru”, a declarat Eugen Girigan, administratorul special al SC Drumuri şi Poduri SA.
Cătălin Nechifor a refuzat să comenteze acuzaţiile care i se aduc
Practic, toată ancheta va gravita în jurul contractelor pe care societatea din Iţcani le-a încheiat de-a lungul anilor, mai exact în perioada 2003-2015.
Până în prezent s-a vorbit doar de implicarea peste limitele legale ale actualului preşedinte al CJ Suceava, Cătălin Nechifor, dar nu este exclus să apară şi alte surprize, mai ales că administraţia judeţeană a mai avut alte două persoane la conducere în perioada menţionată, respectiv actualul senator PDL Gheorghe Flutur, între 2008-2012, şi actualul deputat PSD Gavril Mîrza, între 1996-2008.
După ce joi nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere, în cursul zilei de ieri, Cătălin Nechifor a refuzat să comenteze acuzaţiile care i se aduc, pe motiv că nimeni nu l-a înştiinţat în mod oficial despre ancheta pe care o derulează procurorii structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Percheziţia de la sediul CJ Suceava, unde au fost vizate mai multe birouri, s-a încheiat joi imediat după finalul programului de lucru, adică după circa opt ore. Şi de aici s-a plecat cu saci de documente, multe dintre bibliorafturile în care erau păstrate actele rămânând goale.
Ovidiu Călin, reprezentantul firmei Multinconsult IPURL, care este şi administratorul judiciar al SC Drumuri şi Poduri SA Suceava, nu a răspuns la telefon pentru a aduce clarificări cu privire la anchetă.
Citeşte mai mult pe MonitorulSV.ro

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA