S-a schimbat iar structura anului școlar. Pe ce dată încep cursurile în septembrie și ce se întâmplă cu vacanța de Paște

0
489

Proiectul de ordin al ministrului Educaţiei privind structura anului şcolar 2023-2024 a fost avizat, marţi, în Comisia de dialog social şi va cuprinde propunerea ca vacanţa să corespundă Sărbătorilor Pascale, a anunţat Ministerul Educaţiei pe pagina de Facebook.

Astfel, proiectul de ordin în forma finală prevede că durata cursurilor va fi de 36 de săptămâni. Potrivit sursei citate, cursurile anului şcolar viitor vor începe pe 11 septembrie 2023 şi se vor încheia pe 21 iunie 2024. Programul naţional „Şcoala altfel” şi Programul „Săptămâna Verde” se vor desfăşura în perioada 11 septembrie 2023 – 12 aprilie 2024, la decizia unităţilor de învăţământ.

Săptămâna de vacanţă, la decizia inspectoratelor şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti, va fi cuprinsă în perioada 19 februarie – 10 martie 2024.

„Decizia ca anul şcolar următor să se structureze în intervale de cursuri (module) şi intervale de vacanţă este fundamentată, pe de o parte, pe importanţa asigurării ritmicităţii în cadrul procesului instructiv-educativ, pe de altă parte, pe imposibilitatea unei evaluări relevante a impactului actualei forme de organizare, înainte de încheierea unui an şcolar. O evaluare relevantă a impactului organizării anului şcolar în intervale de cursuri (module) alternate cu intervale de vacanţă se va putea face după încheierea anului şcolar 2022-2023″, afirmă aceeaşi sursă.

Una dintre modificări vizează vacanța de Paște. Proiectul de Ordin al ministrului Educației privind structura anului școlar 2023-2024 a fost modificat astfel încât perioada sărbătorilor Pascale să corespundă unui interval de vacanță, adică în loc de cele două săptămâni din aprilie, vacanța va fi de pe 27 aprilie până pe 7 mai.

Surse: Agerpres și Ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here