S-a schimbat formatul Cupei României: „Vrem să revitalizăm această competiție istorică!”

0
770

Ultimele ediții ale Cupei României au stârnit un interes mai mic din partea granzilor din campionat, care au ales sacrificarea acestei competiții în detrimentul Ligii 1. Încă din luna noiembrie a anului trecut, Răzvan Burleanu anunțase că vor exista discuții pentru modificarea sistemului din Cupă. Scenariu care, între timp, a prins contur.

Felix Grigore, managerul de competiții al Federației Române de Fotbal, a oferit detalii despre schimbarea care urmează să fie implementată încă din sezonul viitor.

„Din punct de vedere al competițiilor, am trecut prin modificări semnificative în ultimii ani, așa cum ne-am asumat. Am lucrat în ultimul an la câteva elemente cheie. În primul rând, avem Cupa României. E o structură optimizată, concepută alături de partenerii de la firma olandeză HyperCube, companie care a lucrat la formatele de Champions League. Noul format a fost validat. Ne bucurăm că am avut suportul dumneavoastră și vă mulțumesc!

Competiția propune un nou format pentru toate echipele angrenate: cu cele mai bune 24 de echipe repartizate în patru grupe, într-un format modern, prin care ne propunem să revitalizăm această competiție istorică.

Ne propunem o structură care să aducă mai mulți suporteri pe stadioane, să crească audiențele TV , să aducă mai multe venituri din sponsorizări și, de ce nu, să ofere un nivel mai bun de joc. Toate acestea, într-un format ușor de integrat în calendarul național și internațional”, a precizat Felix Grigore, în timpul Adunării Generale.

Citește mai mult pe GSP.RO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here