-1.2 C
Botoșani
duminică, 3 decembrie 2023

S-a finalizat ancheta în cazul copilului mort în Maternitatea Botoşani. VEZI care a fost verdictul

maternitatefinalizata21

Comisia de ancheta intrunita la nivelul Spitalului Judetean a stabilit primele concluzii in cazul copilului decedat în urmă cu câteva zile în Maternitatea Botoşani. Ancheta a arătat că s-au respectat toate protocoalele. Raportul va fi inaintat unui medic specialist din Iasi care va decide daca este sau nu un caz de malpraxis.

Necropsia a aratat ca bebelusl 3.800 de grame a murit la o zi dupa nastere ca urmare a unei lipse de oxigen pe perioada expulziei. In plus, surse neoficiale sustin ca nasterea prin cezariana trebuia facuta mai repede de medic, astfel incat sanselebebelusului de supravetuire ar fi fost mult mai mari.

puflea gina

„Noi, ca si comisie, am analizat si am constatat ca protocoalele terapeutice au fost corect respectate, evolutia nou-nssctului a fost cea care a fost. Tot materialul pe care noi l-am strans il vom prezenta comisiei de disciplina din centrul universitar si ei vor trage concluziile. Nu suntem noi in masura sa spunem ca este culpa sau nu este culpa”, a spus Gina Puflea, medicsef sectia de obstetrica si ginecologie.

Acuzatia de malpraxis este anchetata si de Politie si de Colegiul Medicilor. Femeia de 35 de ani, din Ungureni, operata de patru ori dupa nastere incepe sa-si revina. Pacienta a fost transferata de la Spitalul udetean de Urgenta la sectia de obstetrica si ginecologie, unde va ramane internata 4-5 zile. Medicii spun ca starea ei este stabila. In schimb, nu va mai putea avea copii vreodata.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA