23.9 C
Botoșani
marți, 25 iunie 2024

RĂZBOIUL PSD-PNL CONTINUĂ. Peste 800 de internări neplătite de Casa de Asigurări de Sănătate la Spitalul Judeţean

News In luna martie, reprezentantii unitatii medicale din Botosani au depasit internarile continue si spitalizarea de zi. 822 de bolnavi in plus fata de numarul precizat in actul aditional de sefii de la Casa de Sanatate au tratati in spital.

Problema este ca instituia de sanatate nu deconteaza serviciile medicale pentru pacientii care depasesc numarul norma stabilita. In  schimb, nici medicii nu pot lasa asiguratii la poarta unitatii medicale, doar pentru ca sefii de la casa sa-si faca planul. Cheltuielile pentru insanatosirea acestor pacienti cad in spatele unitatii medicale, care si asa se confrunta cu datorii de la luna la luna.

"Pe luna martie am depasit cu 822 de internari continue.Pentru spital inseamna o alta pierdere, evident ca tot ce se face in plus nu se plateste de Casa de Sanatate. Inclusiv spitalizarea de zi am depasit-o cu mult, pentru ca numarul de prezentari a fost mai mare pe spitalizarea de zi cu aproximativ 30 la suta. Deci contractul este realizat si depasit dat fiind situatia extraordinar de grea din luna martie cand numarul de bolnavi a fost cu totul exagerat", a spus Viorel Iliuta, manager Spitalul Judetean de Urgenta

Seful de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate sustine ca acest aspect este precizat destul de clar in contract, iar toate internarile in plus se fac pe raspunderea managerului spitalului.

"Toate serviciile care se fac peste valoarea de contract se fac pe raspunderea managerului, ori nu se poate declara ca exista un numar de cazuri  care nu a fost decontate. Noi am decontat strict cazurile care le-am contractat", a afirmat Costel Lupascu, director Casa de Sanatate.

Internarile au fost depasite si din cauza exploziei de viroze din luna martie, cand sute de copii, adulti si varstnici au avut nevoie de ingrijiri medicale in spital.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

152 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA