23.9 C
Botoșani
marți, 25 iunie 2024

RUŞINE DOMNILOR CONSILIERI! Botoşaniul are mii de probleme iar voi vă bălăcăriţi pentru a vă impune directorul la Filarmonică

consiliul-local

EDITORIAL. În perioada 2012-2016, Consiliul Local Botoşani a fost cel puţin o dată pe lună un circ cu intrarea liberă, cu câţiva consilieri pe post de clovni, cu unii pe post de dresori şi alţii simpli spectatori care doar votau şi nu scoteau un sunet. Nu i-au interesat decât disputele lor politice, decât orgoliile personale, decât interesele personale sau de grup şi s-au certat ca la uşa cortului pe nişte proiecte minore gen revelion, zilele oraşului sau locul unde să fie montat patinoarul.

Au trecut cei patru ani, au venit alegerile, s-a schimbat primarul, s-a schimbat majoritatea în Consiliul Local dar circul a rămas. De ce? Circarii şi-au făcut loc pe listele PSD şi PNL, sunt în continuare consilieri locali şi fac ce ştiu ei mai bine. Problema este că s-au mai molipsit şi alţi consilieri care nici nu au învăţat bine pe unde se intră în primărie dar vor să ne arate cât de specialişti sunt ei în administraţie şi vorbesc numai prostii.

Nu contează că în municipiul Botoşani sunt încă multe străzi care arată precum un cătun de pe malul Prutului, nu contează că iluminatul public este sub orice critică, că transportul local se face cu nişte rable pe care unii le au în muzeee, nu contează că infracţionalitate este una mare în zone precum Centrul Istoric sau Parcul Tineretului, nu contează că sărăcia este tot mai mare, că nu mai vine nimeni să investească, că firmele mari încep să se mute în alte zone ale ţării iar cele mici se închid. Nu contează că este un deficit mare de locuinţe, că în zona zero a oraşului avem o ruină care se numeşte Teatrul Mihai Eminescu, că s-au cheltuit sume uriaşe pe nişte lucrări de proastă calitate, că nu avem proiecte noi demarate, că tinerii pleacă în număr din ce în ce mai mare iar în câţiva ani Botoşaniul va ajunge un oraş de pensionari, şomeri şi asistaţi social.

Sunt doar câteva probleme ale Botoşaniului şi putem continua… Sunt problemele Botoşaniului şi nu problemele consilierilor locali aleşi de botoşăneni.

Consilierii locali, plătiţi din bani publici, au cu totul alte priorităţi. De vreo câteva şedinţe, principala problemă a consilierilor locali din Botoşani este funcţia de manager la Filarmonică. Se ceartă prin şedinţe, fac şi desfac comisii, îşi votează oameni care să primească sute de lei pentru a face nu ştiu ce evaluări. Scopul final al ambelor tabere este să-şi impună propriul om în funcţia de director al Filarmonicii Botoşani. Că e bun, că nu e bun, că vor fi spectacole în continuare sau nu vor fi… nici nu contează. Poate să fie şi tâmplar sau frizer, dacă partidul îl agrează, el omul potrivit pentru funcţia de director al Filarmonicii. Desigur, va ajunge director în urma unui concurs.

Cu aşa viziune şi preocupare a consilierilor locali, nu ne putem aştepta ca Botoşaniului să se schimbe în următorii trei-patru ani şi să vedem o dezvoltare reală.

PS. Domnilor consilieri, poate ar fi bine să faceţi un sondaj şi să vedeţi câţi botoşăneni sunt interesaţi de directorul Filarmonicii şi câţi sunt interesaţi de strada Primăverii care e un dezastru după marea modernizare

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA