19.3 C
Botoșani
miercuri, 10 august 2022

Rulotele asociației Moldoovis revin de mâine în cartierele Botoșaniului

Cele patru rulote ale Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine (ACOC) Moldoovis vor fi amplasate din nou în municipiul Botoșani iar începând de mâine, fermierii vor comercializa caș, brânză, lapte și ouă.

Ionică Nechifor, președintele Asociației Moldoovis, spune că după Paște va organiza din nou piața mobilă în week-end-uri și că vor veni inclusiv legumicultori, apicultori și procesatori de carne.

“Am avut o discuție cu toți fermierii care și-au exprimat dorința de a valorifica produsele la aceste rulote iar de mâine ele vor în cele patru zone din municipiul Botoșani. Două vor fi în Primăverii, una în Bucovina și una în Grivița. După Paște, vom organiza sâmbăta și duminica acea piață mobilă în care vor fi toate cele patru rulote. Suntem în discuții și cu legumicultori, procesatori de carne și cei din panificație pentru a veni la acea piață mobilă. Vorbim de producători mici și nu de firmele cunoscute a căror produse se găsesc în magazine. Noi vrem să promovăm producătorul autentic”, a spus Ionică Nechifor.

Deocamdată, legislația nu permite comercializarea de miei și produse din carne în aceste rulote dar sunt șanse mari să se modifice în cursul acestui an.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA