0 C
Botoșani
luni, 25 noiembrie 2024

Rotundu: Primarii liberali nu mai reușesc să obțină avize pentru proiecte

Primarii liberali îi acuză pe social democrați că le blochează investițiile și că nu le sunt alocați banii necesari pentru cofinanțarea proiectelor. În același timp, unii primari PSD sunt nemulțumiți că multe comune conduse de primari PNL au beneficiat de sume mai de la guvernul social democrat.




Cătălin Rotundu, primarul comunei Dângeni, este nemulțumit de faptul că majoritatea banilor alocați sunt pentru funcționare iar comunitățile locale nu se mai pot dezvolta.

„Începând cu 2016, toți eram pregătiți cu fel și fel de proiecte, studii de fezabilitate, pentru a fi depuse la Ministerul Dezvoltării. Deși am semnat contractele în 2016, suntem în 2018 și nu avem nicio lucrare terminată în județul Botoșani. Am trecut la PNDL2 și ne aflăm în pragul a PNDL3. Semnăm contracte dar conținutul este gol. S-au luat banii de la dezvoltare și s-au dat la funcționare. Pe de o parte semnăm contracte și pe de altă parte luăm posibilitatea autorităților publice locale să asigure cofinanțarea. De fapt, nu ne dorim dezvoltarea. Asistăm la o centralizare a autorității publice locale și nu o descentralizare”, a declarat Cătălin Rotundu.

„Nu există o coerență nici la nivel de Consiliu Județean și un program bine stabilit. Proiectele care au nevoie de cofinanțare sunt cele depuse pe fonduri europene. Trebuie să asigurăm o cofinanțare de la 2 la 30%. Pentru prima dată, Consiliul Județean Botoșani nu a asigurat niciun fel de cofinanțare pentru proiectele europene dar a alocat cofinanțare pentru proiectele prin PNDL care nu au nevoie de cofinanțare. Situația este destul de tragică. Rămânem cu contracte semnate și cu dorința de a face”, a adăugat primarul comunei Dângeni.

Mai mult, el îi acuză pe social democrați că blochează proiectele comunelor conduse de primari PNL.

„Primarii liberali nu mai reușesc să obțină avize pentru proiecte. Comuna Ripiceni a stat mai bine un an pentru un aviz de la Drumuri Naționale. Alte comune au stat pentru avize de la DSP. Un aviz de la E.ON pentru proiect costă în jur de 200 de milioane de lei vechi. Acești bani trebuie să-i plătim din buget local. Este greu să implementezi un proiect”, a mai afirmat Rotundu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




















































ULTIMA ORA