1.7 C
Botoșani
marți, 31 ianuarie 2023

ROTARY CLUB BOTOSANI lanseaza cea de-a doua editie a programul de burse scolare “Prof. dr. Constantin Manolache”

rotary afis bursa scolara

Pentru sprijinirea elevilor cu performante , Clubul Rotary Botosani continua proiectul “Ajuta un copil sa invete” acordand si pentru anul scolar 2015-2016 un numar de doua burse scolare “PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN MANOLACHE“. Valoarea unei burse este de 6.000,00 lei/an si se va acorda conform Regulamentului, in baza unui concurs de dosare, urmărind identificarea, susţinerea, dezvoltarea şi promovarea talentelor, în ideea creării unei premise în lansarea acestora spre studii superioare.

Este considerat eligibil pentru a aplica la BURSA SCOLARA ROTARY orice elev care urmeaza cursurile la invatamantul de zi in unitatile de invatamant din Municipiul Botosani si care:
– este elev în clasele IX – XI intr-o unitate de invatamant din Municipiul Botosani si are domiciliul în judetul Botosani,
– s-a remarcat la olimpiada – faza nationala si s-a clasat in primele 20 de locuri.
– are media generala a anului de studiu anterior peste 9,00.
– veniturile familiei sa nu depaseasca 1500 lei (valoare neta ce se va dovedi prin documente).
– nu beneficiaza de alte burse cu surse din mediul privat.
Perioada de primire a dosarelor de candidatura este 18 iunie – 10 iulie 2015: catre Clubul Rotary Botosani la adresa Botosani, str. Postei nr. 6 , receptie Hotel Europa – Botosani.
Atribuirea burselor de studiu se va face in urma unui proces de evaluare a candidatilor inscrisi, lista bursierilor castigatori urmand a fi publicata in luna octombrie 2015.
Regulamentul programului, criteriile de eligibilitate si continutul dosarului de candidatura pot fi accesate pe pagina de facebook a clubului, la https://www.facebook.com/events/931305763600075/ www.rotarybotosani.ro, office@rotarybotosani.ro,www.facebook.com/RotaryBotosani
Bursele poarta numele distinsului nostru coleg, profesor doctor Constantin Manolache, personalitate cu o cariera didactica deosebita, dascal ce a initiat in tainele cartilor generatii si generatii de elevi. In memoria sa, Rotary Club Botosani a hotarat ca bursele de studiu, care vor fi acordate incepand cu anul scolar 2014-2015, sa-i poarte numele, in semn de pretuire, de respect dar si ca model de urmat pentru generatiile urmatoare.
Clubul Rotary – Botoșani, organizatie non-guvernamentala si non-profit, grup de voluntari din comunitatea locală, lideri și conducători din diverse firme private sau publice, profesioniști de elita in domeniul lor de activitate, are ca principiu / obiectiv sustinerea performantei si a excelentei, prin implicarea in proiecte sociale, culturale, sportive si educationale, sub sloganul “A servi mai presus de sine insusi”.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA