0.7 C
Botoșani
joi, 2 februarie 2023

Românii vor avea o nouă ZI LIBERĂ în august! Cade într-o VINERI

calendar zile libere

Angajaţii români se pot bucura că vor putea beneficia de un mini-concediu şi în luna august şi pot da o fugă de vineri până duminică la mare sau la munte.

Vestea bună este că ziua Adormirii Maicii Domnului, 15 august, declarată ZI NELUCRĂTOARE de aleşii noştri va cădea într-o zi de VINERI, ceea ce înseamnă că te poţi bucura de un week-end prelungit.

Până la sfârşitul anului, românii vor mai beneficia de 5 zile libere legale care pică în timpul săptămânii normale de lucru, din cele 12 sărbători legale prevăzute de legislaţia muncii.

De la începutul anului până în prezent, românii s-au bucurat deja de peste jumătate din zilele libere stabilite în codul Muncii.

Acestea au fost 1 şi 2 ianuarie, prima şi a doua zi de Paşte, Ziua Muncii, prima şi a doua zi de Rusalii. Dacă luăm în calcul şi datele de 3 ianuarie şi 2 mai, declarate nelucrătoare de Guvern pentru a le lega de weekenduri, bugetarii au avut anul acesta maim ulte zile libere decât în anul trecut. Legal vorbind, până acum s-au epuizat deja 7 din cele 12 sărbători legale stipulate de legislaţie.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA