12.4 C
Botoșani
vineri, 24 martie 2023

Românii pot cumpăra titluri de stat Tezaur începând din luna aceasta

Ministerul Finanțelor lansează o nouă emisiune de titluri de stat Tezaur destinată exclusiv populației începând cu 3 februarie, cu maturităţi de 1, 2 şi 3 ani şi dobânzi anuale de 7,20%, 7,50%, respectiv 8%.

Acestea pot fi cumpărate între 3 – 23 februarie 2023, online, numai de persoanele fizice care sunt înregistrate SPV. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.

Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe

Titlurile de stat pot fi achiziționate şi de la unitățile Trezoreriei Statului, iar între 3 – 23 februarie 2023, în mediul urban, și 3 – 22 februarie 2023, în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română. Dobânda este anuală plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Totodată, titlurile e stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

Sursa: Antena3

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA