2.9 C
Botoșani
vineri, 1 decembrie 2023

Românii aflaţi în străinătate pot vota la oricare dintre secţiile deschise în respectivele ţări

alegeri urna vot920

Cetăţenii români care se află în ziua alegerilor în străinătate, pot să îşi exercite dreptul de vot la orice secţie de votare organizată în străinătate. Prevederea este valabilă inclusiv pentru cetăţenii români care în ziua alegerilor se află în străinătate în scop turistic.

Lista secţiilor de votare organizate în străinătate şi adresele acestora pot fi vizualizate accesând pagina de web a Ministerului Afacerilor Externe:

http://www.mae.ro/prezidentiale-2014 sau pe cele ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României.

Pe de altă parte, cetăţenii români cu domiciliul în străinătate care în ziua alegerilor se află în România pot vota la orice secţie de votare din ţară, ei find înscrişi pe tabele electorale.

Important este că ambele categorii de alegători îşi pot exercita dreptul de vot după ce declară în scris pe propria răspundere că nu au mai votat şi nu vor mai vota la acel tur de scrutin.

Mai multe detalii privind documentele necesare pentru exercitarea dreptului de a vota şi modalitatea de procurare a acestora, pentru situaţiile în care au expirat, pot fi consultate accesând pe site-ul Instituţiei Prefectului secţiunea Ghidul alegătorului român din străinătate.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA