23.5 C
Botoșani
duminică, 14 august 2022

România nu a mai avut de 18 ani o inflație de peste 10%. BNR: „Rata anuală a inflației este așteptată să-și accentueze semnificativ creșterea în trimestrul II 2022”

Banca Națională a României se așteaptă la o inflație de două cifre în al doilea trimestru al acestui an, când vor expira măsurile de sprijin pentru facturi, arată instituția într-un comunicat transmis miercuri. România nu a mai văzut o inflație de două cifre, adică de peste 10%, din anul 2004.

„Rata anuală a inflației este așteptată să-și accentueze semnificativ creșterea în trimestrul II 2022 și să urce la un nivel de două cifre, în principal ca efect al unor majorări mult mai ample ale prețurilor gazelor naturale și energiei electrice, ce se vor evidenția pregnant după suspendarea în luna aprilie a schemelor de compensare aplicate pentru consumatorii casnici”, arată banca centrală.

BNR lasă însă de înțeles că nivelul inflației, respectiv depășirea pragului de 10%, va fi influențat de o eventuală prelungire a măsurilor de sprijin pentru facturi.

Sursa: G4Media.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA