12.4 C
Botoșani
vineri, 24 martie 2023

România a devenit al doilea cel mai mare furnizor european de orz, după Franța

Până în acest moment, România a devastat Germania în ceea ce privește furnizarea orzului.

Cu aproximativ două luni înainte de finalul acestui an comercial agricol, România se află pe locul doi între statele membre al Uniunii Europene, în funcție de cantitățile de orz exportate peste granițele blocului comunitar. Este o premieră pentru fermierii români care nu au reușit în ultimii zece ani o astfel de perdormanță, scrie economica.net.

Din datele Comisiei Europene, traderii au livrat deja 1,6 milioane de tone de orz românesc, mai mult decât în tot anul comercial anterior. Am devansat astfel Germania care a exportat 1,1 milioane de tone, dar și nu și Franța, liderul tradițional al acestei piețe, care a vândut 2,9 milioane de tone. Pe total, UE a exportat 6,6 milioane de tone de orz.

Anul trecut, România a avut o cotă de 10,6% pe piața de export de a orzului, cu 1,12 milioane de tone de orz livrate în state precum Arabia Saudită (504,7 milioane de tone), Tunisia ( 149,8 mii tone), Iran (129,6 mii tone) și Iordania (129,4 mii de tone). Am fost astfel al treilea cel mai mare exportator european după Franța care a livra 3,89 milioane de tone și Germania – 2 milioane de tone.

Citește mai mult pe RTV.net

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA