13.9 C
Botoșani
vineri, 24 mai 2024

Roboții invadează mall-ul din Botoșani

mall31mai

Sâmbătă, 31 mai și duminică, 1 iunie va avea loc, de la 11:00 la 14:00, o extraordinară expoziție de robotică, organizată de Cercul de Fizică Aplicată din cadrul Palatului Copiilor Botoșani la etajul trei al Uvertura Mall.

Roboții de competiție, câștigători la concursurile naționale și internaționale, vor putea fi admirați în acțiune. Aceștia vor rezolva labirinturi sau vor parcurge în viteză trasee prestabilite. Roboții reprezintă o parte din proiectele realizate de elevii Cercului de Fizică Aplicată din Botoșani, de menționat sunt și alte invenții apreciate la scenă deschisă, cum ar fi Încuietoarea electronică, Imprimanta-Scaner 3D etc.

An de an, elevii cercului cuceresc primele poziții la concursurile școlare, universitare și internaționale. Numai în anul 2013 la concursurile de nivel universitar s-au obtinut: Marele premiu de 7000 euro la concursul „TECHSCHOOL”, Locul I la concursul Internațional „INFOMETRIX”, Locul I la „Salonul de inventică” – Romexpo, Locul II si III la concursul „ROBOCHALLENGE” și numeroase locuri I la concursuri preuniversitare. Totodată, cercul organizează anual două concursuri naționale: ROBOTOR, ajuns la ediția a VII a și T.E.A.M, ediția a VIII a.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

1299 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA