-4.4 C
Botoșani
duminică, 5 februarie 2023

Rezultate remarcabile obținute de Sinh Dau Botoșani la Campionatul Național de Arme de la Comănești FOTO

În perioada 26-27.11.2022 a avut loc la Centrul de Agrement Trotus – Ionut Iftimoaie Comanesti, jud. Bacau, Campionatul Național de Co Vo Dao (armetradiționale), manifestare organizată de Federația Română de Arte Marțiale, sub egida Ministerului Tineretului și Sportului.

La startul competiției s-au înscris peste 238 de sportivi de la 26 cluburi, din 11 judete, 18 orase din România. Categoriile de concurs au fost pe vârste: juniori între 13-17 ani împliniți, seniori între 18-39 ani împliniți și seniori +40 ani.

Sportivii au concurat la 3 probe: Thao Lo (inlantuiri cu o arma sau doua) – este o succesiune de mișcări codificate predefinite. Armele la care s-au întrecut au fost: baston lung, bastoane scurte, long gian cu 2,3 și 9 elemente, tonfa, paloș vietnamez, cuțite future și rândunică, lance. Giau Dao (lupta competițională) – practicanții luptă cu diverse arme protejate (sabie, baston lung, bastoane scurte, long gian cu 2 elemente), fiind și ei echipați corespunzător (platoșă, cască cu vizieră, mănuși, tibiere, scut).  Song Luyen (inlantuire cu partener) – este o combinatie de miscari in care cei doi sportivi au contact cu armele. Este important de specificat ca manuirea unei arme in lupta necesita minim 3 ani de pregatire cu arma respectiva.

CS SinhDauBotosani s-a inscris la acest campionat cu 12 sportivi cu varsta intre 13 ani si 39 ani. Acestia au reusit sa treaca in palmaresul clubului 10 rezultate remarcabile.

– locul I – Ducan Anamaria-Georgiana/proba lupta competitionala/arma baston/cat.18-39 ani/grade

-locul I – Ducan Anamaria-Georgiana si Sutic Nicolae/proba song luyen/arma baston/cat.18-39 ani/grade

-locul II – Sutic Nicolae/proba lupta competitionala/arma baston/grade/cat.18-39 ani/grade

– loc II – Petrea Constantin/proba thao lo/arma baston/grade/cat.16-17 ani/grade

-locul II – Harcota Sebastian-Cristian si Harcota Eduard-Marian/proba song luyen/arma baston/grade/cat.13-15 ani/grade

– loc III / Sutic Gabriel/ proba thaolo /arma baston/grade/cat.18-39 ani/grade

– loc III / Ducan Anamaria-Georgiana/proba thao lo/arma baston /grade/cat.18-39 ani/grade

– loc III /Petrea Constantin/proba lupta competitionala /arma baston/grade/cat.16-17 ani/grade

– loc III / Harcota Sebastian-Cristian/proba lupta competitionala/arma baston /grade/cat.13-15 ani/grade

De precizat faptul ca sportivul Livadariu Sorin si-a insusit titlul de campion national la proba song luyen, arma baston, la categaria peste 40 ani, concurand cu un coleg de la un club din Iasi.

“Avand in vedere concurenta si buna pregatire a tuturor cluburilor la acest campionat national, am reusit sa aducem acasa rezultate frumoase. Medaliile castigate sunt rodul muncii lor la antrenament, drept pentru care le multumesc pe aceasta cale sportivilor mei. Multumesc si parintilor care ii sustin pe acest drum”, declara instructorul Sinh Dau Botosani, Constantin Airoae.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA