28.4 C
Botoșani
vineri, 12 iulie 2024

“Rezultate mulțumitoare”, acuzații și blat și negocieri pentru funcții de viceprimari și vicepreședinte CJ / VIDEO

AUR  a obținut un rezultat bun la alegerile europarlamentare dar în schimb, la Primăria municipiului Botoșani și Consiliul Județean Botoșani nu și-au realizat obiectivele propuse la startul campaniei electorale.

În prima conferință de presă după alegerile locale, Cătălin Silegeanu, președintele Organizației Municipale AUR Botoșani, a analizat rezultatele obținute și a vorbit despre excluderea lui Eusebiu Cilibiu din partid.

“Avem un rezultat mulțumitor. Nu am scos șapte consilieri, am scos trei. La alegerile europarlamentare am avut un scor de 15,69%, la președinția Consiliului Județean de 8,61%, la Consiliul Județean de 7,99% și avem trei consilieri județeni, la Primăria municipiului Botoșani 6,6%. Având în vedere că AUR, până acum nu a participat nu a participat la alegerile locale, s-a considerat un rezultat mulțumitor. Ne situăm undeva printre primele cinci (organizații AUR la nivel național) ca număr de aleși locali și județeni”, a spus Cătălin Silegeanu.

“Am avut mai multe UAT-auri în care rezultatul a fost unul dezastruos, undeva la 1%. Bătălia a fost destul de strânsă între PNL și PSD, care au încercat să ia totul iar noi am luat ce a mai rămas. Facem verificări, să vedem ce s-a întâmplat. Am avut bănuieli că s-ar fi făcut anumite înțelegeri între candidatul nostru la Consiliul Județean și cei de la PNL”, a completat președintele Organizației Municipale AUR Botoșani.

“A încercat o înlăturare a conducerii județene”

În plus, Cătălin Silegeanu a vorbit și despre excluderea lui Eusebiu Cilibiu din AUR Botoșani.

“Nu mai este membru. A fost exclus după alegeri. Este decizia Biroului Național de Conducere, nu este o decizie luată la Botoșani. El a fost în primul rând exclus pentru răzvrătire împotriva partidului, a creat un grup paralel cu grupurile pe care le avem noi, s-a cerut demisia președintelui interimar Ariadna Cîrligeanu iar în privat a cerut demisia președintelui George Simion. A încercat o înlăturare a conducerii județene. Nu înțeleg atitudinea, nu înțeleg de ce s-a grăbit dar bănuiesc că și le asumă.  E mai impulsiv și asta a dus la sfârșitul carierei politice în AUR”, a mai declarat Cătălin Silegeanu.

Negocieri cu PNL și PSD

Reprezentanții AUR sunt dispuși să negocieze atât cu PNL cât și cu PSD și vor să-și impună oameni în conducerile Primăriei Botoșani și Consiliului Județean.

“Nu doresc să rămân în opoziție. Îmi doresc să construim ceva pentru județul Botoșani, să folosesc experiența mea și a colegilor. Suntem deschiși la negocieri atât cu PSD cât și cu PNL. Dacă ar fi o negociere cu PSD, cu siguranță aș cere un post de viceprimar. Iar la județ este clar că fără votul nostru, anumite proiecte nu ar putea trece”, a mai spus Cătălin Silegeanu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA