20.6 C
Botoșani
duminică, 14 aprilie 2024

REZULTAT PREVIZIBIL. Concluziile anchetei după decesul bebeluşului în Maternitatea Botoşani: micuţul nu a murit din cauza unei infecţii intraspitaliceşti

maternitate-carut-sicriu

Amanunte noi in cazul anchetei de la sectia de obstetrica si ginecologie, unde un bebelus a decedat la doua zile de la nastere. Reprezentantii spitalului au facut o ancheta interna, iar in cursul zilei de marti au prezentat concluziile.

Acestia sustin ca micutul a murit din cauza unei bronhopneumonii cu streptococ beta-hemolitic de grup B si ca infectia ca a fost capatata intrauterin si nu din maternitate, asa cum au acuzat parintii copilului care au si depus o plangere la parchet.

„Examenul anatomopatologic, macroscopic si  microscopic confirma diagnosticul de bronhopneumonie acuta congenitala cu posibile leziuni inflamatorii cerebrale, evolutia fulminanta a cazului spre deces este confirmata si din datele din literatura de specialitate, infectia cu streptococ beta-hemolitic la nou-nascuti are o evolutie rapida si severa. Avand in vedere evolutia fulminanta a cazului, datele din literatura spun ca evolutia atat de rapida poate fi numai din cauza intrauterina, nu din spital. Daca ar fi fost din spital, aceasta infectie s-ar fi manifestat dupa cel putin 48 de ore pana la sapte zile”, a spus Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Urmeaza ca dosarul sa fie trimis spre analiza la trei profesori din Iasi, care vor spune daca este sau nu vorba de o culpa medicala. In plus, saptamana trecuta, pe strazile din municipiu a avut loc un protest de amploare. Atunci zeci de persoane si-au manifestat nemultumirea fata de neregulile din sistemul sanitar. Acestea au iesit in strada pentru a sustine familia din Botosani, care si-a pierdut bebelusul la numai doua zile dupa nastere.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA