0.7 C
Botoșani
miercuri, 29 noiembrie 2023

Revoltă spontană la secţia de Psihiatrie

spitalpsihiatrie

Mai multi medici care lucreaza in aceasta sectie si-a exprimat astazi nemultumirile generate de prevederile din contractul cadru pe anul 2014-2015. Cadrele medicale sunt suparate pentru ca internarile de zi au fost pur si simplu eliminate din contract. Ei sustin ca masura se va rasfrange atat asupra angajatilor, cat si asupra pacientilor.

Restrangerea internarilor de zi pentru mai multe diagnostice inseamna costuri mai mari pentru spital si liste de asteptare pentru bolnavi.

„Ce inseamna? Inseamna cresterea costurilor pentru spital, cresterea listelor de asteptare pentru pacienti, odata ce aceasta parghie importanta ne este restransa ne vedem in imposibilitatea de a acorda servicii medicale tuturor pacientilor care ar avea nevoie in timp util. Sigur ca va duce la suferinte in plus pentru pacient si la costuri mai mari pentru institutie”, a declarat Gina Turcoman, medic coordonator sectia de psihiatrie.„Primul care pierde este pacientul pentru ca noi vorbim si despre calitatea vietii, deci asta in ce priveste spitalizarea de zi. Spitalizarea continua presupune cresterea cheltuielilor si pe de alta parte retinerea pacientilor sa vina in spitalizare continua. Se lasa pagubasi oamenii si sta cu suferinta acasa”, a spus Nicolae Vlad, medic psihiatru
Seful de la Casa de Sanatate sustine ca nu face altceva decat sa respecte legea, iar medicii trebuie sa se conformeze.
„Daca ei au probleme organizatorice sa le rezolve  si sa respecte legea. Singurul nostru defect este ca respectam cu strictete prevederile actelor normative.  In ceea ce priveste lista despre care vorbim cu diagnostice care se pot trata in spitalizare de zi, daca acele diagnostice sunt prevazute in lista  vor fi tratate in spitalizare de zi, daca nu, in spitalizare continua”, a spus Costel Lupascu, director Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.
In sectia de psihiatrie, lunar, la internari de zi medicii aveau si peste 200 de cazuri.

spitalpsihiatrie1 spitalpsihiatrie2 spitalpsihiatrie3

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA