19.4 C
Botoșani
marți, 25 iunie 2024

REVOLTĂ la Liceul din Truseşti. Cadrele didactice nu au mai primit banii de navetă din 2010 FOTO

protest liceu Trusesti (3)

Mai multi profesori de la Liceul Demostene Botez din Trusesti nu au intrat, astazi dimineata, la ore, in semn de protest fata de nedecontarea navetei. Sunt 17 cadre didactice nemultumite de faptul ca de cinci ani Primaria Trusesti refuza sa le deconteze banii pe naveta. Acestia sunt in situatia in care in fiecare luna cheltuie intre 300-350 de lei ca sa faca deplasarea de la Botosani catre liceul din Trusesti si inapoi acasa.

„Suntem in aceasta situatie deoarece din 2010 si pana in prezent nu am primit banii pentru decontarea navetei  si se pare ca nici nu sunt solutii din partea Primariei din Trusesti, nu stim cat interes este din partea autoritatilor locale, pentru ca am facut de-a lungul anilor mai multe demersuri si nu am primit niciun raspuns. L-am invitat pe domnul primar la o intalnire cu noi si nu a participat, si nici nu a trimis pe cineva in locul lui. Sunt colegi care au de luat intre 4.000 sau 7.000 de lei. Probabil sunt colegi care au de incasat si mai mult”, a declarat Ana Vieru, lider sindicatul liceului din Trusesti.

„Lunar, 400 de lei se duc pe naveta fara sa ni se deconteze. Este frustrant. Atata timp cat exista o lege sa se aplice”, a declarat Ana Ciubotaru, profesor de limba romana.

Din cauza protestului, elevii nu au facut ore, iar situaţia s-ar putea repeta si in zilele urmatoare. La liceul din Trusesti a ajuns, astazi, si inspectorul scolar adjunct, Gabriel Hartie care a ascultat doleantele profesorilor in cauza si a afirmat ca va purta o discutie cu primarul comunei pentru ca decontarea navetei se face de autoritatile locale.

Reprezentantii Primariei din Trusesti nu au putut fi contactati telefonic. In plus, nici primarul si nici viceprimarul nu se aflau dimineata la Primarie.

protest liceu Trusesti (6) protest liceu Trusesti (5) protest liceu Trusesti (4) protest liceu Trusesti (3) protest liceu Trusesti (2) protest liceu Trusesti (1)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA